24-02-2017 Nieuwsbrief 120

Beste Mensen,

Hier op uw computerscherm staat nu voor het 9e jaar, nieuwsbrief no. 120.
In deze nieuwsbrief wil ik mijn blik werpen op een aantal aanpassingen in het rooster en interessante vernieuwingen in de school.

Verderop in deze nieuwsbrief zie je de informatie over onze eindvoorstelling, dit keer weer in het Isala theater met als thema “ONE DAY AT THE BEACH”.

Verder komen er in de school twee gratis introductie/informatie clinics, waar iedereen die eventueel geïnteresseerd is hier de informatie kan verkrijgen. Het gaat hier om een introductie “MINDFULLNES” en een hardloop clinic van “RUNNING ROBERT”.

Na onze succesvolle “URBAN JEUGD WEKEN” is het even stil geweest rondom deze activiteit. Deze vakantie activiteit bedoeld voor de kinderen van de basisschool lag even stil.  Maar achter de schermen zijn we hard aan het werk om in de meivakantie deze activiteit weer op te starten, zodat we deze kids kunnen inspireren en motiveren om hun sport of dans passie te vinden. Hou ons Facebookaccount van de “Urban Jeugd Week” in de gaten.

Afgelopen zomervakantie hebben wij op het stadsplein op de zondagen, verschillende openbare clinics verzorgt voor Yoga en Zumba. We gaan hiermee door.  We gaan in samenwerking met verschillende sportpartners en de Gemeente Capelle a/d IJssel hier een vervolg aan geven. Ook hiervoor kunnen collega sportscholen en of verenigingen die zich willen presenteren op deze dagen zich aanmelden bij ons. Heb je interesse laat dit dan weten door een mail te sturen naar noesfiolet@gmail.com. Gezamenlijk laten wij heel Capelle bewegen!

Noes Fiolet


One day at the Beach

Maart 2017

Beste leerlingen, ouders en verzorgers van leerlingen,

Zoals ieder jaar hebben wij ook dit jaar weer onze eindejaar voorstellingen in een theater.
Dit jaar zijn we weer in het Isala theater. De voorstelling belooft weer een hele bijzondere voorstelling te worden waar alle dansgroepen aan meedoen. De docenten en medewerkers hebben er in ieder geval weer heel veel zin in om een mooie voorstelling neer te zetten.
Hier volgen een aantal data van generales en voorstellingen, zodat u deze alvast kunt vrijhouden in de agenda. 

Zondag 18 Juni
Generale repetitie in de school
Voor de pauze: 14.00 – 17.00 en dansers aanwezig om 13.00 uur
Na de pauze: 18.00 – 20.00 en dansers aanwezig om 17.00 uur

Zaterdag 24 Juni
Generale repetitie in het Isala theater.
Voor de pauze: 13.00 – 17.00 uur en dansers aanwezig om 12.00 uur
Na de pauze: 18.30 – 20.30 en dansers aanwezig om 17.30 uur

Zondag 25 Juni
Alle dansers aanwezig om 12.00 uur
1e Voorstelling om 14.00 uur
2e Voorstelling om 18.30 uur

Kaartverkoop in de Noes Fiolet Studio’s:
De kaarten kosten € 18,00 per stuk en kunnen zowel contant als met pin betaald worden. Reserveren van kaarten of weg laten leggen is niet mogelijk. Kaarten uitzoeken is niet mogelijk, men heeft de keuze uit zaal of balkon maar niet de zitplaats. Ook voor kinderen die naar de voorstelling komen kijken moet er een kaart gekocht worden. Voorschrift van het theater en de brandweer. Teruggave van kaarten is niet mogelijk.

Data verkoop:
Maandag 29 mei  16.00 uur – 18.00 uur
Woensdag 31 mei 15.00 uur – 18.00 uur
Vrijdag 2 juni  16.00 uur – 18.00 uur

HULPOUDERS:
Verder hebben wij , zoals ieder jaar, weer veel hulpouders nodig voor het reilen en zeilen achter in het theater  en knip –en naaiwerkzaamheden. U kunt zich hiervoor aan de balie opgeven of via de mail naar shantihilman@gmail.com met vermelding van uw mobielnummer.

We hebben voor het decor nog een aantal spullen nodig, zoals parasols, strandstoelen, surfplanken, patatkraampje, ijscokarretje, een dixie toilet. Onze vraag aan alle ouders of u voor ons het een of andere te leen heeft. U kunt hiervoor een email sturen naarshantihilman@gmail.com onze dank daarvoor.

Tot zo ver de eerste berichten over onze zomervoorstellingen. Verdere info volgt in de volgende nieuwsbrief.

Met vriendelijke groet,
Namens het hele team,
Carla Groot, productie


Voorjaarsvakantie rooster 2017 en openingstijden

Vakantie

Beste Mensen,

Vanaf 27 februari tot 5 maart is het al weer voorjaarsvakantie! Hier gaan we natuurlijk allemaal van genieten maar vergeet het sporten niet! Hier onder even een overzicht van onze gewijzigde openingstijden:BOKS LES OVERVOL!

Dankzij ons mooie boksteam, Ricardo van Agthoven en Hans Hallatu, zitten onze volwassen bokslessen vol met enthousiaste keihard werkende sporters. Top, mannen! Bedankt hiervoor, maar ook gelijk weer tijd voor uitbreiding. We zijn aan het zoeken naar een derde coach/trainer voor uitbreiding van ons team. Het plan is om naast de maandagavond en de zaterdagochtend, nu ook op de woensdag avond een extra les te gaan creëren.

Ricardo van Agthoven

Dit zou dan op woensdag 18.00 tot 19.30 uur gaan plaatsvinden. Ben jij een ervaren bokser die geïnteresseerd is om deze groep onder leiding van Ricardo les te geven? Neem dan contact op met met Noes Fiolet. noesfiolet@gmail.com

 Simon Ellerkamp Bondscoach

Noes FioletGastles van Katja Russische danseres/docent

EEN RUSSICHE DANS DAG

Op vrijdag 17 maart zullen de klassieke balletlessen van Noes Fiolet gegeven worden door: Katja Aleksyeyeva Cingoz.

Zij choreografeert en geeft les o.a. bij het Russisch-Oekraïens Zang en Dansensemble “Kalinka” in Rotterdam.

Zij zal deze middag onze leerlingen kennis laten maken met deze bijzondere Russische danstechniek.
De leerlingen zorgen zelf als basis voor hun balletkleding en als schoeisel hun eigen sneakers. Wij verzorgen de cirkelrokken, die voor deze dansvorm nodig zijn.

RUSSICHE DANS DAG
Vrijdag 17 maart
Gastles Katja
16.00 uur selectie 3
17.00 uur selectie 4

Veel fun bij de lessen!

 Katja Aleksyeyeva Cingoz

Noes Fiolet


Afscheid van Elwira de Bruin

Na 20 jaar woeste arbeid als docent in de “Noes Fiolet Studio’s” heeft Elwira de Bruin afscheid genomen van ons.
Super! super bedankt dat je jouw tijd, energie en kwaliteit aan onze studio gegeven hebt.
Jij gaat je carrière voortzetten, je bent en blijft in de genen van onze school zitten.

 

Bedankt hiervoor, Noes FioletNaam wijziging Cross-Skills

Beste Leden,

Al geruime tijd bieden wij op de zondagochtend en woensdagavond de les cross-skills aan. In verloop van tijd zijn er kleine wijzigingen aangebracht aan deze les waardoor een andere, bredere naam nu op zijn plaats is. Cross-skills zal vanaf nu Bootcamp heten. De inhoud zal blijven bestaan uit een snelle afwisseling van kracht, conditie en techniek. Wil jij in het geheel fit worden? Niet van alleen krachtraining of conditie training afhankelijk zijn? Kom dan gratis een keer mee doen op zondag van 10:00 tot 11:00 of op woensdag van 18:45-20:00! Iedereen is welkom bij deze pittige les!


creatief in beeld!


Verslag survival!

Zoals jullie van ons weten willen we bij Noes Fiolet Studio’s zoveel mogelijk afwisseling in de workouts en lessen aanbrengen. Met dit in het achterhoofd hebben wij de survival activiteit die in de vorige nieuwsbrief stond bedacht en afgelopen zondag was het dan zover! Om 14:00 verzamelde de groep bij Outdoor valley in Bergschenhoek.

Hier hebben wij een uur lang geklommen, gerend, obstakels bedwongen en samengewerkt. Soms succesvol en soms eindigden we helaas in de modder!  Sommigen al bij het eerste obstakel en andere helaas pas bij de laatste. Alleen Alex wist het allemaal droog te doorstaan. Ondanks het vele lachen als iemand in de modder eindigde zijn we als vrienden uit elkaar gegaan en hebben we achteraf nog een biertje gedronken! We zullen dit soort activiteiten zeker vaker gaan aanbieden. Hou de facebook en nieuwsbrief in de gaten om op de hoogte te blijven!


Mindfulness

Op zondagochtend 19 maart van 10:00-11:30 zal Henk de Berg antwoord geven op al uw vragen beteffende mindfulness. Er wordt antwoord gegeven op vragen zoals: wat is mindfulness nou eigenlijk?

Is het niet zweverig? Heb ik er wel iets aan? De training heeft grote effecten op mensen die minder willen piekeren, het doemdenken zat zijn, positiviteit willen ervaren, goed willen slapen, minder stress willen etc. etc. Herken jij dit bij jezelf? Kom dan zeker langs op 19 maart. Herken jij dit bij iemand anders? Vertel het door! Iedereen is welkom. Kijk voor meer informatie op www.mountainmind.nl!


Running Robert

Op 19 maart om 10:00 zal RunningRobert een gratis hardloop clinic geven bij Noes Fiolet Studio’s.
RunningRobert is een ervaren en gepassioneerd hardloper. Hardlopen heeft hem geleerd om negatieve energie op een sportieve manier om te zetten in iets positiefs, om doelgericht te zijn en om bewust en zeker in het leven te staan.

Tijdens de clinic zullen de basisprincipes hiervan en van het hardlopen behandeld worden. We gaan proberen een zo groot mogelijke groep bijeen te krijgen om hier een gezellig evenement met zijn allen van te maken! Wacht dus niet langer en meld je vast aan voor de gratis clinic! Dit kan via een email naar info@runningrobert.nl of bellen naar 06-55868987. Iedereen is welkom dus vertel het door!

Over RunningRobert
Robert Richter heeft zelf meerdere marathons gelopen en laat anderen kennismaken met de positieve effecten van hardlopen. Hij traint hardlopers met een doel, geeft running therapie en mindful running. Hij combineert diverse hardlooptechnieken zoals chi-running, sportrusten, barefoot-running en klassiek hardlopen. Meer informatie: www.runningrobert.nlBeste Wandelaars

Op zondag 5 maart organiseren wij weer een grote wandeling, dit keer in Hazerswoude. Het gaat om een wandeling van 18 km in Spookverlaat. Vertrek om 9:00 uur vanaf de Noes Fiolet Studio’s, Dakotaweg 265 in Capelle aan den IJssel.

De wandeling bestaat uit onverharde en verharde wandelpaden, goede waterdichte wandelschoenen zijn geen overbodige luxe. Aangepaste kleding en de goedgevulde rugzak mogen deze keer ook weer mee, dit om de motor op gang te houden. Het belooft een mooie wandeling te worden, Frans heeft deze keer de regie en net als de voorgaande wandelingen, die hij heeft georganiseerd, zal ook deze zeker weer mooi worden.

Laat a.u.b. even horen of je mee wilt en of je wilt rijden/meerijden?  Als je meerijdt zijn de benzine kosten € 3,50. Heb je interesse om mee te gaan, stuur een mailtje naar Adrie Bons bonsa3@gmail.com
Tot ziens op de wandeling!

Noes Fiolet Fitwalking


Zumba® Nieuws / Zumba® POLL!

De 2e Zumba® les bij Noes Fiolet was op donderdagavond om 21.00u. Veel mensen vonden deze les te laat. Daarom hebben wij een Zumba® poll gehouden, om te kijken welke dag en tijdstip jullie het beste vonden voor de 2e Zumba® les. 

Allemaal bedankt voor het stemmen. Dinsdagavond om 20.00u heeft de meeste stemmen gekregen. Vanaf maart zijn de Zumba® lessen op maandagavond om 20.00u en op dinsdagavond om 20.00u.

Voor meer nieuwtjes en Zumba fun; Like onze facebookpaginafacebook.com/NoesFioletZumba


Bianca Groenewegen v/d Weiden – Kloet

Met trots en blijdschap presenteer ik hier onze nieuwe docent voor de maandag middag kinderlessen.
Bianca gaat na de vakantie bij ons beginnen en zal Elwira de Bruin gaan vervangen.

Mijn naam is Bianca Groenewegen van der Weiden – Kloet.
Op jonge leeftijd ben ik met dansen begonnen en dat heeft me eigenlijk nooit meer los gelaten .
Bij de Rotterdamse Dansacademie (tegenwoordig Codarts) heb ik de vooropleiding gevolgd en
daarna werd ik toegelaten tot de dansvakopleiding. Heel bewust koos ik voor de docentenrichting, omdat mijn hart echt bij het lesgeven ligt.
In 2000 behaalde ik mijn diploma als Docent Klassiek Ballet en Moderne Dans. Daarna heb ik mij nog een jaar gespecialiseerd in Jazzdans.
Ter inspiratie, voor mijn plezier en ook om het lijf in conditie te houden, volg ik regelmatig diverse bijscholingen. Zo heb ik vorige zomer een certificaat mogen ontvangen voor het deelnemen aan de ‘Teacher Training Seminars’, georganiseerd door de Nationale Balletacademie.

Sinds mijn afstuderen geef ik les aan allerlei leeftijden en elke leeftijdsgroep heeft z’n charme. Ik word blij als ik een leerling na hard werken een prachtige pirouette zie draaien of een sprong technisch goed uit zie voeren. Maar het geeft mij net zo veel voldoening als een verlegen kleutertje, die in het begin haast niks durft, na een paar weken met een glimlach de hele zaal ronddanst.


Share This