24-08-2017 Nieuwsbrief 123

Voorwoord * Rooster 2017 – 2018 * Talent Scouting Het Nieuwe IJssel College * Slankelijn Balans * Prijslijst 2017-2018 * nieuw: Samba Les * iMASQ”  van Xclusiv Company * Pilates * Sylvana Merién * Danimé *


Beste Urban dansers,

De vakantie is voor ons een moment om het rooster en nieuwe ideeën uit te werken betreffende ons Urban dance leerlingen. We zijn om de tafel gaan zitten en daar kwam een leuk en interessante ideeën uit.

Wij gaan een nieuwe Urban les introduceren genaamd De Roulette Masterclass.  Deze les zal een spannend element hebben, omdat we op voorhand niet weten welke topdocenten deze periode les gaan geven. Het zullen docenten zijn van verschillende disciplines, denk aan Hip Hop, Popping, House, Afro en alles wat we tegenkomen en interessant vinden. Het aantal weken dat zo docent aanwezig is blijft ook variabel. SPANNEND!!!
Inschrijving voor deze les start nu en de lessen beginnen per oktober.

Gezien het feit dat onze dansers van NF Fusion een jaar ingaan van tentamen, examens, stage, spreekt het voor zicht dat zij zich moeten focussen op hun studie. Vandaar het besluit om met NF fusion als team voorlopig te stoppen. Wij betreuren dit maar zien dit toch positief en door middel van aanpassingen van ons rooster geloven wij toch dat wij via de nieuwe Masterclass en de Roulette Masterclass nieuwe uitdagingen gevonden hebben. Meyline wil graag dit alles nog mondeling toelichten aan onze NF Fusion leden.

Ook zijn wij ontzettend trots dat Virgilmoreno gevraagd wordt om verschillende producties in binnen en buitenland te mogen choreograferen. Afgelopen periode was daar, Comedy & Concert in de Kuip Rotterdam, Sharon Doorson, de zangeres Maan, Vengaboys en niet te vergeten, Dancedancedance. Hij zal dat in het komend jaar blijven doen en onze Meyline Schuurs zal hem daarin ondersteunen. Dat maakt Virgil een zeer ervaren choreograaf, deze vaardigheden geeft hij over aan onze leerlingen wat natuurlijk top is!
Toch gaan wij hier een betere structuur in aanbrengen, in samenspraak met Virgilmoreno zullen wij op voorhand deze periode blokken in zijn agenda en voor de weken dat hij er niet is een gastdocent inzetten. Hiermee creëren wij voor eenieder meer duidelijkheid en kunnen wij winst behalen bij onze leerlingen door de diversiteit van verschillende gastdocenten.

NIEUWE DOCENTEN EN NIEUWE UITDAGINGEN!!
Yes! Nieuwe ronden, nieuwe kansen. Zoals ieder jaar kijken we kritisch naar onze school. Wat bieden we en waar ligt de hedendaagse danceflow. Een aantal belangrijke veranderingen hebben we dan ook toegevoegd aan het rooster.
ÈÈN: Vrijdag om 17.00 We hebben een nieuwe docent die op vrijdag Dancehall/Afro gaat geven. Ook weer een toppertje die een mooie aanvulling zal geven op de diversiteit van ons lessenpakket. Deze les is een open les voor jonge mensen.
TWEE: Dinsdag om 21.00. Op de dinsdagavond zal naast Zumba ook Samba worden gegeven. Margie Sallons die sinds vorig jaar de dinsdagavond Zumba lessen verzorgd heeft, gaat binnenkort ook een Samba les geven. Deze les is bedoeld voor vrouwen die iets meer willen dan een sportles en heupflexibiliteit en sensualiteit in hun bewegingen willen. Heb je interesse stuur ons dan een mail naar noesfiolet@gmail.com of meld je aan bij de balie op de school.
DRIE: Woensdag om 21.00 -Dance Roulette! Op masterclass niveau, op woensdag na de les van Virgil.
Dit wordt een les waarin er op niveau verschillende gast docenten langs komen op de school voor een intense masterclass workshop FEEL!!
Masterclassdocenten en lessen zouden kunnen zijn:

*Angelo Pardo hiphop
*Giorgio Costa hiphop
*Leal Arazzi popping
*Tawatha popping
*Tamara house
*Wesley house/freestyle
*Morena Vogue
*Danime Dancehal/Afro
*Ladys like HipHop

Als jullie zelf nog leuke aanvullingen of ideeën hebben voor deze les horen we het natuurlijk graag. Deze les wordt een spel van vraag en aanbod. Dus hopen we ook op input vanuit de leerlingen.
VIER: Dinsdag om 19.00. Power training, we zien dat veel dansers hun beweging-skills en flow goede ontwikkelen maken, maar om de beweging echt vet neer te zetten missen ze een stukje power. Daarom gaan we een les ontwikkelen Powertraining genaamd. Een les waarin je core goed ontwikkeld wordt, waar gewerkt wordt aan spiermassa vergroting om daarmee je dynamiek, snelheid en powerfull neerzetten van de beweging getraind wordt. Als je interesse hebt voor deze les stuur dan een mail naar noesfiolet@gmail.com of meld je aan bij de balie.
VIJF: Maandag 09.30: Ook voor onze sportafdeling hebben we een nieuwe topper in the house. Anita van de Zee (zie ook haar cv en welkom verhaaltje) haar bedrijf zwangergym zie ook www.zwangergym.nl. Zij zal op maandag om 09.30 de Pilatus les over gaan nemen van Ingeborg van Weissenbruch. Anita is een vrouw met veel ervaring en fantastische sociale vaardigheden. Een les waar je je comfortabel in zal voelen.
ZES: zaterdag 11.00. Voor de selectie willen we het komende jaar ook meer uitdagingen gaan bieden. Op zaterdag om 11.00 gaan we starten met workshops voor selectie 3 en 4. Hier zullen we een divers aanbod gaan brengen om het niveau omhoog te brengen o.a. Tapdance, caractère, divers aanbod Hip Hop, acteerlessen, etc. etc. We gaan jullie op de hoogte houden per wanneer dit zal starten. 

Verder in deze nieuwsbrief:
• Ons nieuwe rooster
• Nieuw prijzen schema
• Nieuw vakantie schema
• En nieuwe CV van een nieuwe docenten
• Verhaaltje van Linda
• Marijke van Velzen Dans Mavo


Rooster 2017 – 2018

Onderstaand het nieuwe rooster 2017-2018!

Klik hier of hier voor groot!Talent Scouting Het Nieuwe IJssel College

Kun jij amper stil blijven zitten als er muziek op staat? Hou je van dansen en wil je daar héél goed in worden? Of vind je het gewoon leuk om iets nieuws te proberen?

Geef je dan nu op  voor de orientatieklas Dansmavo IJsselcollege!

Klik hier voor de flyer

www.ijsselcollege.nlSlankelijn Balans

Slankelijn Balans is al een poosje actief binnen de sportschool van Noes Fiolet, en staat onder leiding van dietiste Linda. Een groot aantal  clienten zijn heel wat kilo’s verloren en nu op streefgewicht. Iedereen kan afvallen met de juiste begeleiding, dus ook mensen die geen lid zijn van de sportschool.
Als dietiste ben ik gespecialiseerd in overgewicht en obesitas, maar ook andere aandoeningen , die voedingsgerelateerd zijn, komen aan bod.
Denk hierbij aan diabetes, hoge bloeddruk, hoog chloresterol gehalte en hormoon afwijkingen.

Voor mensen met overgewicht is er een wekelijkse bijeenkomst bij Noes Fiolet op vrijdag morgen van 11.00 tot 12.00 uur. Een intensieve begeleiding zorgt voor een gewichtsverlies van ca. 0,5 to 1 kg per week. U wordt dan wekelijks gewogen, en krijgt heerlijke recepten, voedingstips en komen er allerlei zaken aan bod met betrekking tot voeding. De kosten zijn éénmalig inschrijfgeld van € 10,- en een wekelijkse contributie van € 6,-

Verder krijg ik vaak vragen van mensen over voeding. Denk hierbij aan voedselveiligheid, zin en onzin over alles wat met voeding te maken heeft, wat te doen bij voedsel intoleranties en overgevoeligheid, herstel na ziekte, hormoon verstoringen, sportvoeding etc etc.
Om deze vragen te kunnen beantwoorden, kunt u ook een wekelijkse bijeenkomst bijwonen. U hoeft zich niet te schrijven en er is geen verdere verplichting. De kosten zijn € 10,- per keer. Ik kan dan al uw vragen beantwoorden, en eventueel een weging en BMI berekening doen.

Ik hoop u binnenkort te zien! De wekelijkse bijeenkomsten starten weer op vrijdag 25 augustus. Er is echter nog een sluiting van 2 weken van 2 september tot 16 september wegens vakantie.
Op 22 september is dan weer een bijeenkomst.

Tot ziens!!Prijslijst 2017-2018

Klik hier voor groot


Nieuw in de Noes Fiolet Studio’s: Samba Les!

Ik ben Margie Sallons – van Gemert 33 jaar en ik dans al vanaf mijn 17e in Braziliaanse showgroepen. Een aantal jaren maak ik zelf choreografieën en geef ik les aan showgroepen. Samba is mijn passie. Deze opzwepende samba les is speciaal voor dames. ‘Samba no Pe’  is een beroemde dans, die solo wordt gedanst en veel te zien is tijdens het carnaval van Rio de Janeiro. Het is onmogelijk om naar deze ritmische en fascinerende muziek te luisteren zonder uw heupen te bewegen.
Met een duidelijke uitleg krijgt u de juiste technieken en tips, zodat elke dame het kan leren. De sambabewegingen zijn oogverblindend, elegant, sierlijk en supervrouwelijk! Het heeft heel veel syncopisch voetenwerk, schuddende heupen en snelle lichamelijke bewegingen. Plezier en gezelligheid staan centraal tijdens deze opzwepende les.

Wil jij ook deze dansstijl aanleren? Je heupen leren losgooien? Kom dan naar de samba lessen bij Noes Fiolet Studio’s.

Wanneer: Dinsdag 21.00 – 22.00 (wij starten bij genoeg inschrijvingen)
Informatie: noesfiolet@gmail.com of 0653288739


Try Out “ iMASQ”  van Xclusiv Company

Deze nieuwe danscompany Xclusiv Company heeft in de zomervakantie bij ons gerepeteerd onder leiding van o.a. Ingeborg van Weissenbruch.
Zij geven op 16 september as. hun try out in onze school.

Culturele-, seksuele- en religieuze diversiteit.
Als het gaat om identiteit, oriëntatie of expressie hoeft niemand zich te verschuilen achter een masker… Toch?!

In een ideale wereld zou dit de standaard (moeten) zijn!
Want iedereen die “anders” is en andere idealen heeft, behoort tot onze samenleving. En juist het samen leven, ons verbonden voelen en omarmt worden om wie je bent, moet gevierd worden!

In de voorstelling iMASQ nemen 6 (urban) dansers het publiek mee op reis langs de effecten van etikettering en het (willen/moeten) dragen van maskers in de maatschappij. Van (voor)oordelen, onbegrip, dreiging/geweld en uitsluiting, naar een ultieme bestemming: acceptatie en vrijheid.
De community waar wij nu in leven gebruikt maskers en filters, om de ‘ware ik’ te verschuilen. Dit, terwijl inheemse stammen hun maskers juist gebruik(t)en om authenticiteit te vieren. Geïnspireerd door deze inheemse stammen, willen wij de sociale acceptatie van andersdenkenden en de ruimdenkende individu bevorderen.
Wij gaan voor niks minder dan goud: de vrijheid om te zijn wie wij willen zijn!

“Het Rotterdamse (urban) dansgezelschap ‘Xclusiv Company’ staat voor ‘The Urban Artistry’ en creëert in crew-verband, voorstelling vanuit de authenticiteit van hedendaagse dansers”

Concept choreografie:  Jason R. Jeandor & Ingeborg van Weissenbruch
Artistiek team:  Jason R. Jeandor, Ingeborg van Weissenbruch, Dane Badal & Justine Campagnard
Dansers:  Dane Badal, Justine Campagnard, Shaquille George, Tawatha Steendam, Argil Randon én Richard Ermoso

The Voice:  Kain Slim
Productie:  Xclusiv Company
Extra data:  9 sept (Preview 1 @ R’dam Uitdagen)  16 sept (Try Out @ Noes Fiolet Studio’s)  23 sept (Preview 2 @ New Skills Festival) 

Special Edition:  28 sept (Complete voorstelling!!!)

Met dank aan: Gemeente Rotterdam en de repetitielocaties Luxor Theater Rotterdam & Noes Fiolet Studio’s


Passie voor Pilates!

Coming Soon… Vanaf september 2017  bij de Noes Fiolet Studio’s!
Maandagochtend van 09.30 – 10.30

Even voorstellen:
In de afgelopen 15 jaar heb ik  (naast heel veel Total Workout en Fitnesslessen, Bodybalance,Yoga ,Zwangerschapslessen  en Personal trainingen) Pilateslessen verzorgd bij een groot aantal Sportcentra en bedrijven in Capelle a/d IJssel. (waaronder David Lloyd, Sportcentrum Rivium en Fysio sport Capelle)
Wil je graag meer flexibiliteit, kracht,balans en ontspanning in je lichaam ervaren ,dan hoop ik je snel te zien!
Sportief liefs,
Anita


Sylvana Merién

Mijn naam is Sylvana Merién en ik ben 21 jaar. Dansen begon bij mij al van jongs af aan. Op mijn 6de ging ik op streetdance.
Daarna nam ik les in Hip Hop. Hip Hop werd mijn stijl en toen jaren later in een demoteam en duo gezet waar we prijzen mee wonnen.
Omdat ik uit een dorp kom en daar niet veel variatie is in dans, zocht ik het meer op. Mijn passie voor dans werd veel groter en ik wilde meer, dus ging ik auditie doen voor het Albeda Dans College. Ik werd aangenomen en zit nu met volle enthousiasme in de 4de van de opleiding. Hier doe ik verschillende dansstijlen van modern tot Hip Hop.
Mijn eigen dansstijl is een mix en wil mezelf ook niet op 1 vestigen omdat ik plezier heb in verschillende.

Wat kom ik bij Noes Fiolet Studio’s doen?
Ik kom hier stage lopen om meer kennis eruit te halen, ervaring op te doen en dit te delen met jullie. Ik ga hier vooral choreografen assisteren, dingen regelen.

Ik heb er super veel zin in!


Danimé

Mijn naam is Danimé, ik ben 26 jaar en woon in Rotterdam. Mijn liefde voor dans van jongs af aan ontstaan. Ik heb een Streetdance en Afro achtergrond, maar train verschillende stijlen. Dancehall, Afro, Popping en House, maar Dancehall en Afro zijn mijn hoofdstijlen. Naast dansen studeer ik op het HBO en werk ik in de supermarket. Met ingang van 1 september geef ik Dancehall/Afro les bij Noes Fiolet Studio’s en ik heb er super zin in.Share This