DANSEN?!
Als jij heeeeel graag danst en je daar heel blij van wordt en dat wel elke dag zou willen doen dan is de Dansmavo van het IJsselcollege misschien wel iets voor jou?

In september 2018 start het IJsselcollege i.s.m Noes Fiolet een brugklas Dansmavo. Dit is een mavo waar je elke dag leervakken en dansvakken krijgt. De Dansmavo is bedoeld voor leerlingen met  danstalent en die echt graag elke dag een dansles willen doen. Je krijgt een dansvooropleiding van 4 jaar waarna je naar een mbo dansberoepsopleiding of een 4e klas danshavo, met een mogelijkheid tot doorstroming naar een hbo-dansacademie, kan gaan. Als je een diploma van een van deze twee opleidingen eenmaal hebt kan je dansen in shows, voorstellingen of misschien op TV of je kan gaan lesgeven in dans. Je hebt allerlei beroepsmogelijkheden en je bent elke dag bezig met datgene wat je het liefst doet DANSEN!! Hoe tof is dat!

Oriëntatieklas  
Toekomstige brugklassers die wel eens willen weten hoe dat is om zo intensief met dans bezig te zijn, of je wilt gewoon lekker veel dansen, zijn van harte welkom om deel te nemen aan de Oriëntatieklas van de Dansmavo. Er wordt op 6 zaterdagen achter elkaar lesgegeven in allerlei vormen van dans, Hiphop, moderne dans, klassiek ballet, breakdance maar ook acrobatiek en freerunning. Hartsikke leuk en gezellig en met topdansdocenten.

  • Wanneer: zaterdag 28 oktober, 4, 11, 18 en 25 november en 2 december 2017.
  • Waar: Noes Fiolet Studio’s, Dakotaweg 265 in Capelle aan den IJssel.
  • Tijd: 11.00-14.00 uur
  • Kosten: geen 🙂

Opgeven via: talentscouting@ijsselcollege.nl t.a.v. Orientatieklas met vermelding van je naam, adres, telefoonnummer, emailadres van een ouder of begeleider en welke groep van de basisschool je nu zit.

De Oriëntatieklas wordt afgesloten met een echte voorstelling. Dus je leert ook hoe het is om op te treden voor publiek. Iedereen die jou wil zien dansen kan dan komen kijken.

Auditie:
Om definitief toegelaten te worden tot het 1e jaar van de Dansmavo moet je met goed gevolg een auditie afleggen. Misschien vind je dit wel eng klinken maar we beloven je….dat is het echt niet. Het is gewoon een leuke dansles waar je veel van kan leren. Je kan je opgeven als je de Oriëntatieklas hebt gedaan maar dat hoeft niet per se! Als je echt graag naar de Dansmavo wilt mag je daar altijd auditie voor doen. Dat kost wel € 15,-

Mocht je slagen voor deze auditie dan moet er ook nog een fysieke keuring gedaan worden want het is belangrijk dat je gezond en geschikt bent om elke dag te kunnen dansen. Aan deze keuring zijn kosten verbonden die vallen binnen de vergoeding van de basisverzekering.

De auditie dag is op:

  • zaterdag 10 februari 2018

Je kunt je opgeven via talentscouting@ijsselcollge.nl t.a.v. Auditie.

Vermeld je naam, adres, telefoonnummer en het mailadres van ouders/begeleiders. Je krijgt dan een aanmeldingsformulier toegestuurd.

Kosten Dansmavo

Aan het volgen van de Dansmavo zijn wel extra kosten verbonden.

  • vrijwillige ouderbijdrage € 95 ( dit geldt ook voor de “gewone ”afdelingen van het IJsselcollege)
  • kosten danskleding ± € 100
  • danslessen Noes Fiolet (6 klokuren op dinsdag en zaterdag) € 60 per maand (10 maanden)
  • fysieke keuring sportarts (basisverzekering)

Heb je nog vragen dan kun je contact opnemen met: Marijke van Velzen, zij is coördinator van het dansproject in aanloop naar plaatsing binnen de Dansmavo. Je kan haar bereiken via info@stichtingvandestraat.com of via 06 46 27 1118.

We hopen je te zien tijdens de oriëntatieklas of de auditie voor de Dansmavo!!

OPEN HUIS IJSSELCOLLEGE vrijdag 26 januari 2018; 15:30-20:30 uur

Op 26 januari 2018 is er een Open Huis bij het IJsselcollege. Tijdens dit Open Huis kun je nog veel meer informatie krijgen over de dansmavo en zijn er ook demonstraties. Ook kun je kijken op www.ijsselcollege.nl

Download hier de brochure

NB: de dansmavo wordt gestart bij voldoende aanmeldingen.

Share This