Mijn naam is Jason Mercera en ik woon in Capelle a/d IJssel.

Toen ik 8 jaar was auditeerde ik voor de rol van kleine Simba in The Lion King en uit de vele aanmeldingen werd ik gekozen om naast Carolina Dijkhuizen en Eric-Jan Lens de hoofdrol te vertolken. Ik  speelde 4 jaar de kleine Simba in het Scheveningse Circustheater en daarmee was de basis van mijn carrière gelegd. 

Hierna was het logisch om het opleidingstraject te volgen aan de dansacademie Lucia Marthas Institute for Performing Arts, waar ik ook ben afgestudeerd.

Binnen mijn opleiding werd ik aangetrokken door de verscheidene Urban dansstijlen als Hiphop, Dancehall, Afro en House. Ik volgde workshops en lessen van bekende dansers en choreografen uit New York, onder meer Anthony Burrell (Beyoncé), Leyomi Mizrahi, Aviance Milan en Archie Burnett. In de loop der jaren heb ik zo veel kennis opgedaan en een groot netwerk opgebouwd als allround danser en uitvoerend choreograaf.

Daarnaast ben ik mijn eigen Agency gestart: een internationaal entertainment bureau voor allround performers/dansers en modellen, werkzaam voor alle entertainment branches (JME Agency).

Mijn grote passie is om de ontwikkeling en de technische kanten van de Urban stijlen te laten zien en over te dragen aan ieder die passie heeft voor dans. Deze passie heb ik kunnen ontwikkelen door mijn opleiding en de shows met internationale dansers en artiesten.

Topentertainers en shows met wie en/of waaraan ik heb gewerkt zijn Eva Simons, Anthony Burrell (dancer bij Beyoncé), Raffaëla Paton, Jandino, John Iglesias, Junior songfestival, Nike, Mexx modeshows, Xfactor, Idols, Popstars en andere topentertainers/-shows.

Ik wil nu graag deze passie overbrengen door danslessen bij de Noes Fiolet Studio’s en zie jullie graag in mijn lessen. Tot gauw!

Pin It on Pinterest