Toen hij vorig jaar zijn befaamde dansschool in Capelle aan den IJssel verkocht, bleef Noes Fiolet (67) danslessen geven. Nu emigreert hij naar Spanje en stopt hij écht. Donderdag gaf hij zijn laatste balletles.

Kim Visbeen

,,Een en twee en lang en sluit.’’ Ritmisch doet Noes Fiolet met zijn voeten een stukje choreografie voor. Negen dansers doen in een ruime studio met overal spiegels de bewegingen na. ,,Passé achter, passé voor.’’ Razendsnel volgen de oefeningen elkaar op. De armen gaan omhoog. ,,Er mag best wat dynamiek in. Laat me die dramalijn zien, verras me.’’

Hij gaf les aan dansers als Jan Kooijman, Timor en Conny Janssen en maakte honderden shows. Vorig jaar verkocht hij de dansschool Noes Fiolet Studio’s. Het centrum dat zijn naam draagt – en dat onder nieuwe eigenaar Niüra van Deursen is blijven doen – is een begrip in de danswereld.

Corona update van 14 december 2020

ONLINE LESSEN KLIK HIER

Wegens een telefonische storing zijn wij tijdelijk bereikbaar op 06 200 553 89

Helaas moeten de sportscholen weer dicht en wel van 15 december tot 9 februari 2021.

Wij proberen zo snel mogelijk via online en/of live lessen weer sport- en danslessen aan te bieden. Houd uw mailbox en onze social media in de gaten, we houden u op de hoogte.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest