Yoga

Power Yoga

Rosemary Spitholt-October

Hallo Allemaal,

Ik ben Rosemary Spitholt-October. Ik ben Zuid-Afrikaans, maar woon al sinds 2001 in Nederland. Mijn man is Nederlands en wij zijn heel blij met onze twee lieve dochters. In Zuid-Afrika heb ik Chemische Technologie gestudeerd aan de Universiteit van Kaapstad (UCT). Vroeger op school deed ik al veel aan sport, zoals atletiek, voetbal, karate en fitness. Via de sportschool van de universiteit, waar ik zelf trainde en via het ‘Sport Science institute of South-Africa’  heb ik verschillende trainer modules gevolgd, zoals aerobic, fitness en bootcamp trainer en atletiek en conditie trainer voor baan nummers.

In Nederland ben ik als Les Mills trainer actief geweest en de laatste paar jaar leg ik het accent veel meer op yoga en crossfit onderdelen. Ik heb verschillende cursussen in hatha, bikram, power en vinyasa yoga gevolgd en recentelijk in Ashtanga therapeutische yoga. In het geven van yoga heb ik mijn passie gevonden, waarbij ik vooral ook heel blij word van het helpen van mensen bij het coachen van bewegen. Veilig en met plezier trainen zijn voor mij randvoorwaarden bij het lesgeven. Verder is mijn stijl van yoga geven een mix die voortkomt uit mijn achtergrond en die ik passend vind voor het moment en voor de groep.

Ik ga met veel plezier starten met het geven van yoga lessen en verheug mij erop om in een omgeving te zijn waar ook veel andere dans- en sportliefhebbers te vinden zijn. Ik hoop snel met veel van jullie kennis te maken.

Hatha Yoga

Noes Fiolet Studio’s blijft zoeken naar verdieping en verbetering van ons lessenpakket, zo ook in onze Yoga lessen. Wij hebben Maria Merante gevraagd om een korte workshop te geven van haar visie op Yoga.

De lessen die Maria geeft zijn een vorm van hatha yoga die uitgaat van de eenheid van lichaam en bewustzijn, waarbij de adem de verbinding vormt. Een Yoga les bevat een evenwichtige verdeling tussen staande, zittende en liggende houdingen. De āsana’s voer je eerst dynamisch uit, als voorbereiding tot de statische houding. De adem is de dragende kracht van elke beweging. Door concentratie op de adem ontstaat een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling.

Van 9.30 tot 10.30 uur in de Noes Fiolet Studio

 Maria Merante
Share This