Yoga

Power Yoga

Rosemary Spitholt-October

Hallo Allemaal,

Ik ben Rosemary Spitholt-October. Ik ben Zuid-Afrikaans, maar woon al sinds 2001 in Nederland. Mijn man is Nederlands en wij zijn heel blij met onze twee lieve dochters. In Zuid-Afrika heb ik Chemische Technologie gestudeerd aan de Universiteit van Kaapstad (UCT). Vroeger op school deed ik al veel aan sport, zoals atletiek, voetbal, karate en fitness. Via de sportschool van de universiteit, waar ik zelf trainde en via het ‘Sport Science institute of South-Africa’  heb ik verschillende trainer modules gevolgd, zoals aerobic, fitness en bootcamp trainer en atletiek en conditie trainer voor baan nummers.

In Nederland ben ik als Les Mills trainer actief geweest en de laatste paar jaar leg ik het accent veel meer op yoga en crossfit onderdelen. Ik heb verschillende cursussen in hatha, bikram, power en vinyasa yoga gevolgd en recentelijk in Ashtanga therapeutische yoga. In het geven van yoga heb ik mijn passie gevonden, waarbij ik vooral ook heel blij word van het helpen van mensen bij het coachen van bewegen. Veilig en met plezier trainen zijn voor mij randvoorwaarden bij het lesgeven. Verder is mijn stijl van yoga geven een mix die voortkomt uit mijn achtergrond en die ik passend vind voor het moment en voor de groep.

Ik ga met veel plezier starten met het geven van yoga lessen en verheug mij erop om in een omgeving te zijn waar ook veel andere dans- en sportliefhebbers te vinden zijn. Ik hoop snel met veel van jullie kennis te maken.

Maria Merante

Mijn naam is Maria, ik ben geboren en opgegroeid in Italië. In 2001 verhuisde ik naar Nederland.
Toen ik een aantal jaren geleden een erg drukke, intensieve periode in mijn leven doormaakte, heb ik voor het eerst ervaren wat yoga kan betekenen.
Ik merkte dat de speciale lichaamshoudingen en ademoefeningen een positief effect hadden op mijn lichaam en mijn gemoedstoestand.
Mijn nekklachten werden minder, hoofdpijn verdween en ik werd mij bewust van mijn adem.
Adem, iets waar ik mij daarvoor helemaal niet mee bezig hield. De rust die daardoor ontstond vond ik zo bijzonder.
Ook groeide mijn interesse voor de achtergrond van yoga en de werking van de houdingen op lichaam en geest.
In 2011 ben ik begonnen met de yogadocentenopleiding Saswitha in Bilthoven. Ik nam onder meer deel aan de modules anatomie/fysiologie, yoga en meditatie, Mantra/Yantra, adem en ademtherapie. Met als specialisatie Chakrapsychologie ben ik in 2017 afgestudeerd.
Het volgen van deze Yoga Opleiding is het mooiste cadeau dat ik mezelf voor het leven heb kunnen geven. Ik geloof dat door het beoefenen van yoga, lichamelijke en emotionele klachten verminderen of zelfs voorkomen kunnen worden.
De opleiding heeft mij een diepere inzicht in het leven en kennis over mezelf gegeven. Met yoga maak je verbinding tussen lichaam, adem en geest. Dat betekent voor mij verbonden zijn met mijn diepere essentie, zodat ik niet wordt meegesleept in alle drukte en afleidingen die het leven bieden.
Ruim twee jaar geef ik met veel enthousiasme vaste yoga lessen en invallessen.
In mijn lessen richt ik mij op de fysieke houdingen en mogelijkheden van de cursisten. Ieder lichaam is anders en vraagt waar nodig geef ik persoonlijk aandacht. Naast het fysieke aspect van yoga is er aandacht voor de adembeheersing, het waarnemen van wat er is, concentratie, meditatie en ontspanning.
Door yoga leer je wat je grenzen zijn, hoe je daarmee omgaat en leer je je lichaam te accepteren precies zoals het op dat moment is.

 Maria Merante
Share This