BSN activiteiten i.s.m. met Gemeente Capelle

Samenwerking Noes Fiolet Studio’s met Gemeente Capelle, BSN (bredeschool activiteiten)

 

ADV (Algemene Dans Vorming)
Van peuterdans naar de A.D.V. groep, het is de voorbereiding om door te stromen naar de danslessen zoals: Klassiek Ballet, Jazz Ballet, Streetdance, Hip Hop etc.
De kinderen worden bewust van hun omgeving en leren veelzijdig met verschillende kwaliteiten te dansen. Ze gaan de eerste dansbewegingen uitvoeren en kunnen deze benoemen.
De lichamelijke en geestelijke ontwikkeling zullen met stappen vooruitgaan en ook op sociaal gebied gaan ze sneller groeien.
Algemene Dans Vorming is daarom de beste basis om te leren dansen en plezier te hebben in dansen. De dans en bewegingslessen sluiten aan bij de belevingswereld van de leeftijdsgroepen van 4 t/m 6 jaar, waarin creativiteit, muzikaliteit en techniek centraal staan.
De kinderen worden aangezet tot dansen door middel van verschillende soorten muziek, waarin ze hun eigen creativiteit kunnen uiten en ontdekken.

Bokstraining junior
Op spelende wijze wordt het boksen afgewisseld met spelvormen waarbij ook aan conditie wordt gewerkt, waardoor je alle energie weg kan sporten
Waarden in deze les zijn: bescheidenheid, zelfredzaamheid, zelfvertrouwen, respect, beweeglijkheid, snelle oriëntatie, accuraat handelen, anticipatie, concentratievermogen en discipline. Het doel is niet om de kinderen te leren dat vechten de oplossing is of dat ze wat ze tijdens de trainingen leren zoveel mogelijk daarbuiten moeten toepassen.
In plaats daarvan leren ze hun frustratie in bedwang te houden, leren ze respect te hebben en situaties onder controle te houden.
Boksen is leerzaam, tactisch en technisch. En wat super leuk is, is dat de kids een graduatie krijgen in de vorm van een diploma, dus een motivatie/doel hebben om naar toe te werken.

Circuittraining 4 kids
Een leuke sportieve training, waarin het belangrijkst is dat de kids lol hebben, leren samenwerken en lekker bewegen.
Tijdens het circuit worden er veel afwisselende oefeningen gedaan zoals springtouw, hinkelen, ballen gooien, springen in de lucht, kikkersprongen, shuttle runs, hoelahoep, estafettewedstrijden, jumping jacks, streepjes springen, tijgeren en zandzakken tillen.
Circuit training 4 kids is een combinatie van voortdurend afwisselende circuit en cardio oefeningen. Samen lekker zweten met behulp van verschillende attributen.

Een leuk doel om te behalen is een Fit Kid certificaat, dat wil jij toch ook?
Ook kan jij een Fit Kid kinderfeestje geven. Je wordt dan o.a. geschminkt in camouflage en andere legerstijl items.

Dance & Gospel Workout 4 kids
Deze Workout is vergelijkbaar met allerlei groepslessen zoals Body Shape, Zumba en Fitness, maar dan gechoreografeerd op Gospel muziek. Het doel is niet alleen om door beweging gewicht te verliezen en een goede lichamelijke conditie op te bouwen, maar ook om het geestelijk welzijn met bemoedigende muziek te versterken! De Dance & Gospel Workout lessen zijn actief en afwisselend. Met veel plezier wordt er tijdens de lessen gewerkt aan een danschoreografie in onder andere jazzdance, latin, afro en hiphop. Naast het uiten van persoonlijke expressie door middel van dans, verbeter je ook je spierkracht, conditie, flexibiliteit, houding en uithoudingsvermogen.

Fitness Dance
In deze les wordt in stappen een danschoreografie aangeleerd met verschillende dancemoves.
Lekker uit je comfortzone, maximale funfactor, je techniek, je presentatie, coördinatie, ritmegevoel en zelfvertrouwen gaan in deze lessen vooruit. Een combinatie van verschillende dansstijlen en (fitness) workout. Lekker los gaan op swingende muziek en tegelijkertijd spelenderwijs lekker bewegen, werken aan je conditie, lichaamshouding en samen leuke dancemoves maken. Ook wordt er gebruik gemaakt van kindvriendelijke fitness attributen om de eerste spierballen mee te trainen. Rise and Shine!

Jazz Dance
Jazz dance is een vrije manier van dansen, die qua structuur lijkt op klassiek ballet, maar is gebaseerd op populaire muziek. Zo vindt men veel dansbewegingen terug vanuit het klassieke ballet, waarop jazzdance zich dan ook sterk baseert, maar zijn er verder ook verschillende pasjes overgenomen uit de iets modernere dansstijlen. De bewegingen en de muziek zijn jazzy, funky, uptempo en veel losser. Ook wordt er gebruik gemaakt van elementen van de klassieke ballettechniek met isolatie technieken van hoofd, schouder, elleboog, pols, hand, vingers, borstkas en bekken (heupen). De focus bij de jazztechniek ligt ook bij deze lessen op de lenigheid, draaien, sprongen enz.

Kids Bootcamp
Kids Bootcamp wordt meestal buiten gegeven en iedereen wordt in groepsvorm uitgedaagd met een intensieve full body workout. De les is opgebouwd uit meerdere delen. Er zal eerst begonnen worden met een warming-up. Hierna zal een techniekonderdeel besproken en uitgevoerd worden ter verbetering van conditie en spieren. Denk hierbij aan spelenderwijs opdrukken, sprintjes, buik-, been- en armspieroefeningen. Ook wordt er gebruik gemaakt van outdoor materiaal zoals: bankjes, dijkjes autobanden, gewichtszakken of balken, afhankelijk van wat voor mogelijkheden de buitenomgeving biedt.

Klassiek Ballet
Klassiek ballet is de moeder aller dansen, de oudste vorm van ballet en basis van de danstechniek. Het is niet voor niets dat veel popsterren allemaal de klassieke techniek volgden om danstechnisch te komen waar ze nu zijn. Klassiek ballet is al lang niet meer zo zoet en rozig als men denkt. Tegenwoordig geeft men klassiek ballet op allerlei soorten muziek, van klassiek tot jazz, ja zelfs op housemuziek. Kleding is ook niet altijd meer alleen een tutu en maillot, nee: makkelijke kleding, niet te losjes en laat je meevoeren in de wereld van de nieuwe Klassieke Techniek. Een uitgesproken kenmerk van klassiek ballet is het gebruik van ‘vijf basisposities’. De bewegingen zijn sierlijk, licht en rond. Uitdraaien en strekken van de benen, ronde armen en opwaartse bewegingen vormen mooie lange lijnen.

You-nique Dance
You-nique dance biedt een passend aanbod gericht op kwetsbare groepen. Deelnemers die op een unieke manier anders zijn dan anderen of net niet mee kunnen op het tempo van reguliere sport- en dansactiviteiten. You-nique Dance zijn lessen waarbij een combinatie wordt gemaakt tussen dans en beweging, met een lichte invloed van sport & spel. Spelenderwijs wordt er gewerkt aan conditie, houding, coördinatie, evenwicht en expressie, met plezier voorop. Door op een leuke manier samen te bewegen, met en/of zonder muziek, proeven de deelnemers van verschillende dansstijlen. Daarbij worden er mooie choreografieën gemaakt.

schoolbreed.capelle.nl

Pin It on Pinterest