Sport Noes Fiolet Studio's

Body Shape, 

We starten met een warming-up van ongeveer 15 minuten.

Na de warming-up ligt de nadruk op de spieren van Borst, Buik, Billen en Benen (BBBB).
We besteden veel aandacht aan de uitvoering van de oefeningen.
Een complete BBBB-workout is zowel gericht op vetverbranding als op het tonen van de spieren, het is een spierversterkende oefening voor het gehele lichaam.
En je uithoudingsvermogen voor je spieren zal worden verbeterd.
We werken met verschillende materialen, zoals dumbbells, dynaband en step. De workout is geschikt voor iedereen, jong en oud.

Kom naar de les en
GET IN SHAPE!

Voor wie: Iedereen

Wanneer: zie rooster

Bootcamp

Bootcamp is een zeer pittige conditie/kracht les die meestal buiten gegeven wordt. De les is opgebouwd uit meerdere delen. Er zal eerst begonnen worden met een warming-up. Hierna zal een techniek onderdeel besproken en uitgevoerd worden. Hierbij kan gedacht worden aan de deadlift, de push press etc. Zo wordt elke les een oefening aangeleerd die ook in de fitness toepasbaar is. Na dit techniek gedeelte wordt begonnen met de workout zelf.

Deze is elke keer compleet anders en vaak komen de aangeleerde techniek delen hierin terug. De workout is een combinatie van kracht, conditie en techniek. De les wordt altijd afgesloten met een cooling down en we stretchen om de spieren op lengte te houden. Ben jij dus op zoek naar een extra uitdaging? Kom dan op een zondag om 10:00 uur langs bij Noes Fiolet Studio’s!

 

Benodigdheden: handdoek, sportkleding, bidon

Kosten: Gratis voor leden van Noes Fiolet Studio’s

Wanneer: zondag 10:00 uur-11:00 uur

Boksen

Boksen bij Noes Fiolet Studio’s te Capelle aan den IJssel

Boksen bij Noes Fiolet Studio’s (Noes Fiolet Boxing) is leerzaam en handig wanneer je de bokshouding en technieken wil leren. De bokslessen zijn lekker intensief, waardoor je je stress kan wegsporten.
Snel zullen mensen denken aan vechten wanneer er gesproken wordt over boksen, ik wil het tegendeel laten zien.

Iedereen kan vechten, maar slechts weinigen kunnen boksen. Toch is boksen een zeer boeiende sport. Een individuele sport die grote beweeglijkheid, accuraat handelen, snelle oriëntatie, concentratievermogen, discipline, anticipatie en creativiteit vraagt. Het zal door zijn aard goede voorwaarden scheppen voor de ontwikkeling van zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, moed en zelfbeheersing.

Wat voor mij erg belangrijk is, is dat iedereen het naar zijn zin heeft en dat we door middel van een leuk en sociaal team van elke les een gezellige maar vooral sportieve les kunnen maken. Bij mij ligt de focus er niet op om van een ieder een wedstrijdbokser te maken, maar voor mij is van groot belang dat iedereen lekker sportief bezig is en daar ook nog eens heel veel van leert.

Bij Noes Fiolet Boxing is sparren niet verplicht, waardoor je dus nooit het risico loopt om met een blauw oog of een gebroken neus op het werk te komen. Wel kan het sparren of spelboksen worden aangeleerd, zodat je toch de oefeningen kan blijven volgen. Bij Noes Fiolet Boxing wordt er tevens enkel gesparred wanneer er gebruik wordt gemaakt van de bokskappen, dus het boksen blijft boksen als sport.

De trainingsbenodigdheden
Tijdens de trainingen voor het Boksen dien je in het bezit te zijn van een:

 • Bitje, dit is ter bescherming van je gebit. Het voorkomt tevens dat er een tand door je lip gaat
 • Bandages, voor versteviging van je pols en knokkels
 • Bokshandschoenen, om stoten te kunnen plaatsen

Uiteraard behoef je deze niet direct aan te schaffen voor de eerste les. Nadat de les je is bevallen en je wilt je inschrijven, wordt wel verwacht dat je deze zo snel mogelijk aanschaft. Dit kan ook via de sportschool.
Voor een gratis boks proefles, kan je contact opnemen via: 06 226 749 24

Boksen voor gevorderden

Op de zondag is er een boksles voor gevorderden onder de naam “Boksen Next Level“.

In deze les focussen wij op fine tuning van je Bokstechniek!
Hier wordt aandacht besteed aan voetenwerk en coördinatie, veel stotencombinaties en Gentlemen Sparring. Diverse boks stijlen worden in deze les beoefend!

De oude boksstijl spreekt ons enorm aan en wij zijn van mening dat een combinatie van de Oldschool en de Newschool een mooie combinatie is waar snelheid, slimheid, souplesse en kracht bij elkaar komen. Oog voor techniek en voetenwerk, aanvallend en verdedigend met Allure en Flair!

Ben je een echte Boksliefhebber en wil je de volgende stap maken met het boksen kom dan snel trainen!

De Fitness straat

Een centrum waar sport en kunst elkaar ontmoeten

Tegenwoordig is algemeen bekend dat sporten gezond is. Wilt u dus echt wat aan uw gezondheid gaan doen, wacht dan niet langer en kom langs of schrijf u meteen in! Noes Fiolet Studio’s beschikt over een breed scala aan opties om uw sportieve doel(en) te bereiken.

Noes Fiolet Studio’s heeft een fitness straat met diverse mogelijkheden en u heeft zelfs de mogelijkheid om buiten te trainen. De fitness straat, uitgebreid met een entresol, bestaat uit cardio en kracht apparatuur. Het cardio gedeelte bestaat uit een verscheidenheid aan apparaten zoals een roeimachine, step apparaten, loopbanden, crosstrainers en twee soorten fietsen. Voor de afleiding zijn er tv schermen geplaatst, die zichtbaar zijn vanaf de cardio apparatuur.

Om voor wat afwisseling te zorgen in de cardio sectie wordt er twee keer per week fitwalking georganiseerd. Dit betreft een afstand van 5km en een afstand van 10km en ze vertrekken allebei vanaf Noes Fiolet Studio’s. Maandelijks wordt ook een grote fitwalk van ca. 20 km georganiseerd op een mooie locatie ergens in ons land. (Kijk voor meer informatie onder ‘Fitwalking’)

Het kracht gedeelte van de fitness straat bestaat uit een verscheidenheid aan apparaten, losse barbells en dumbbells. De vaste apparaten zorgen ervoor dat elke spiergroep effectief getraind kan worden. De dumbbells zijn er van 2 tot 36 kg; er kunnen allerlei soorten training worden gedaan. Verder beschikt de krachtafdeling over kettlebells tot en met 20kg voor meer dynamische trainingen.

Noes Fiolet Studio’s beschikt ook over een buitenfitness. De buitenfitness bestaat uit een crossfit rek, gym hammers, vrachtwagenbanden en battle ropes. Regelmatig worden hier circuitjes opgezet en als u op conditie bent kunt u zelfs mee doen met de uitdaging van de maand en proberen de eerste plaats te behalen! Zelfs voor de sterksten zal dit een pittige uitdaging blijken.

Als u zelf niet zo goed weet waar u moet beginnen of een extra zetje in de goede richting nodig heeft is er gratis persoonlijke begeleiding beschikbaar door een gekwalificeerd fitness instructeur. Ook als u al langer traint, maar uw huidige trainingsschema wilt aanpassen, of op zoek bent naar een grotere uitdaging binnen de fitness kunt u zich voor een gratis training sessie inschrijven.

Verder bieden wij nog diverse andere activiteiten:

 • Hulp bij afvallen met Slanke Lijn Balans van Linda Graper
 • Sporten voor mensen met een beperking, zowel in de fitness als in de les Move & Fit
 • Boksles en Urban Krav Maga
 • Diverse workouts en body shape trainingen
 • Specifieke core training (gratis voor alle leden)
 • Zumba

Tot slot staan er kosteloos 2 sauna tot uw beschikking, waarin u heerlijk tot rust kunt komen.

Wij bieden onbeperkt fitness aan (7 dagen per week) inclusief persoonlijke begeleiding  voor slechts €22,50 per maand. Mocht u al een ander abonnement bij ons hebben, informeer dan bij de balie naar de mogelijkheden voor een combinatie abonnement.

Fitness voor jongeren

Fitness voor jongeren is de ideale trainingsvorm om verantwoord aan je gezondheid te werken, de prestaties bij andere sporten te verbeteren en blessures te voorkomen. Door onze directe en intensieve begeleiding wordt jonge sporters geleerd om geconcentreerd en met optimale techniek veilig aan hun lichamelijke ontwikkeling te werken. De les is opgebouwd uit meerdere onderdelen en duurt een uur. Wij beginnen met een warming-up, gevolgd door kracht training, waar wij eerst gebruik maken van het eigen lichaamsgewicht. Hierbij kan gedacht worden aan push ups, squats, etc. Later zullen wij ook met gewichten gaan werken. We werken aan de opbouw van kracht, conditie en techniek. De les wordt altijd afgesloten met een cooling down en we stretchen om de spieren op lengte te houden.

Ben jij tussen de 10-18 jaar en wil jij sterker, fitter en gezonder worden? Wil je dit verantwoord en onder goede begeleiding bereiken? Dan zoeken wij jou! Maak snel een afspraak voor een intake gesprek bij Noes Fiolet Studio’s!

Docent: Eric Olivier
Benodigdheden: handdoek, sportkleding, bidon
Kosten: €12,50 per maand
Wanneer: zondag (alleen op afspraak)

Fitwalking 10 kilometer

Fitwalking is de perfecte manier om op een natuurlijke manier je gezondheid te verbeteren en weer slank en fit te worden!
Door regelmatig te bewegen voorkom je problemen met je hart en bloedvaten, botontkalking wordt tegengegaan en de darmfunctie word gestimuleerd.

De buitenomgeving werkt verfrissend, zorgt voor mentale ontspanning en geeft je meer energie.
We lopen minimaal 10 km per keer en trainen er naar toe om regelmatig een grotere tocht te ondernemen. Deze tocht organiseren wij dan op een zondag met iedere keer een nieuwe uitdaging en afstand van gemiddeld 20 km.

Fitwalking 5 kilometer
Omdat de 10 kilometer voor veel leden nog te intensief is bestaat er ook een beginners wandelgroep. Deze groep loopt gemiddeld 5 kilometer per keer en is een opstart voor de 10 km groep. Er wordt gewandeld op de woensdagochtend.

Deze wijze van sporten is een zeer leuke manier om af te vallen en je conditie te verbeteren.
Heb je interesse of wil meer informatie neem dan contact op met Niüra van Deursen (info@noesfiolet.nl).

Wanneer:

 • 10 KM maandag ochtend 09:30-11:30 uur
 • 5 KM woensdag ochtend 09:30-11:00 uur

U kunt zich bij deze groepen aansluiten. Voor leden zijn hier geen extra kosten aan verbonden, niet-leden betalen een kleine bijdrage per maand of per keer (zie prijslijst). Voor de georganiseerde grote tochten variëren de kosten afhankelijk van het programma en vervoer.

Georganiseerde tochten worden per keer gepland

Info verkrijgbaar bij info@noesfiolet.nl of bonsa3@gmail.com

Linda Zantman

Move & Fit

Wat doen we tijden de lessen?

Als je een handicap of een beperking hebt is sport voor jou extra belangrijk!
Met name voor je persoonlijke ontwikkeling, zelfvertrouwen en eigenwaarde.
Op je eigen niveau wordt er gedanst en gesport, het plezier staat voorop!

Tijdens de lessen wordt er gewerkt aan de conditie en lenigheid om het dansen nog leuker te maken en de dansprestaties te verbeteren. Je krijgt te maken met energie, motivatie, fysieke conditie, prestaties neerzetten en plezier hebben.

 • Bewegen is gezond, leuk, nuttig en een goede manier om nieuwe vrienden te maken.
 • Wacht niet te lang, trek je sportkleding aan en neem gratis een Move & Fit proefles.
 • De lessen zijn iedere vrijdagavond van 19.00 – 20.00 uur.

In overleg gaan de lessen zelfs ook door in vakanties.

Docent: Linda Zantman

Zumba

Zumba® is een fitnessprogramma dat is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans, zoals de salsa, merengue, axé, samba en cumbia. Het is opgezet door Alberto ‘Beto’ Perez, een Colombiaanse danser en choreograaf uit Miami. Bij zumba worden fitnessoefeningen op muziek gedaan, dit is te vergelijken met aerobics.

De naam zumba komt uit het Colombiaans-Spaans, waar het zoveel betekent als snel bewegen en lol hebben. Wereldwijd zijn er zumba-instructeurs en worden de zumba-dvd’s via internet verkocht.

Zumba® is een geregistreerde merknaam; instructeurs moeten een diploma halen en licentie aanschaffen om lessen met de naam zumba te mogen geven.

De lessen bij de Noes Fiolet Studio’s worden gegeven door onze docenten Patricia Wilkes en Margie Sallons.

Tekst: Wikipedia

 

Keep Fit 55 /65+

Voor vitale ouderen bestaat de mogelijkheid om een op leeftijd aangepast programma te volgen. De les is opgebouwd uit spierversterkende oefeningen en een programma ter bevordering van de elasticiteit. Verder komt keep fit sterk overeen met body shape.

Urban Krav Maga

Noes Fiolet studio’s biedt in samenwerking met Urban Krav Maga een zeer unieke weerbaarheidstraining en zelfverdediging voor kinderen en volwassenen.

Urban Krav Maga is voor iedereen toegankelijk, van beginner tot gevorderde en voor jong en oud. Wij zijn met Urban Krav Maga niet commercieel en werken daarom niet met rangen en verplichte examens. Het doel is om leerlingen zo snel mogelijk weerbaar te maken voor elke mogelijke situatie en ze in staat te stellen zich te verdedigen in de meest voorkomende aanvallen waar ze mee te maken kunnen krijgen. Wij bieden technische trainingen, drill-training en echte reality checks aan, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om binnen z’n eigen comfort-zone te trainen. Alle leerlingen zullen aan de slag gaan met hun eigenwaarde, zelfvertrouwen, mentale en fysieke ontwikkeling. Leren improviseren, verantwoord en respectvol met anderen omgaan, eigen bewustwording en zelfbeheersing zijn ook onderdeel van onze training. Er wordt prioriteit gegeven aan oplettendheid, het uit de weg gaan en preventie.

 

Dance workout/Urban Steps

Tijdens deze training zal je elkaar entertainend en swingend naar een hoger niveau brengen. Je bouwt je conditie op, verbetert je fitheid, je doorbloeding en versterkt je spieren met deze Step les. Het geeft je een boost, zorgt dat je snel zweet, calorieën verbrandt en dat je vetpercentage afneemt. Je kan gemakkelijk op een laag, gemiddeld en hoog intensief niveau steppen.
Doe mee met een gratis proefles! Deze les zal gegeven worden door onze dynamische Jeffrey Saabeel. Bij voldoende animo starten we met de lessen, dus meld je gauw aan!

Dag en tijd: zie rooster

Dance workout

Sta op van de bank en doe mee met onze Dance Workout!
Dansen en bouncen op de beat kan een intensieve training en workout zijn.
Daag jezelf uit met het beheersen van de meer ingewikkelde bewegingen, wat je veel vreugde zal brengen. Ongeacht je redenen om mee te dansen, een ding is zeker: de fysieke, mentale en emotionele voordelen voor de gezondheid zijn eindeloos.

Doe mee met een gratis proefles! Jeffrey Saabeel zal deze spontane energieke les geven.
Bij voldoende animo starten we met de lessen, dus meld je gauw aan!

Dag en tijd: zie rooster

 

Dance & gospel workout

Blijf gezond en in beweging met de Dance & Gospel Workout!

De Dance & Gospel Workout is vergelijkbaar met allerlei groepslessen zoals Body Shape, Zumba en Fitness, maar dan gechoreografeerd op Gospel muziek. Het doel is niet alleen om door beweging gewicht te verliezen en een goede lichamelijke conditie op te bouwen, maar ook om het geestelijk welzijn met bemoedigende muziek te versterken!
De dans- en workout lessen zijn actief en afwisselend. Met veel plezier wordt er tijdens de lessen gewerkt aan een danschoreografie op onder andere jazz, dance, latin, afro en hiphop.
Naast het uiten van persoonlijke expressie door middel van dans, verbeteren we ook onze spierkracht, conditie, flexibiliteit, houding en ons uithoudingsvermogen, waardoor ook de vetmassa vermindert.

Doe mee met een gratis proefles! De les wordt gegeven door Niüra van Deursen.

Dag en tijd: woensdagavond (zie rooster)

 

Pilates

Pilates is een oefenmethode die zich richt op training van lichaam en geest. Het richt zich op oefeningen in concentratie, ademhaling, centrering, controle, precisie en vloeiend bewegen.

Joseph Pilates ontwikkelde de Pilatesmethode tijdens de Eerste Wereldoorlog om ziekenhuispatiënten te helpen liggend op bed te revalideren. Hij experimenteerde hiervoor met verschillende benaderingen, waaronder yoga, gymnastiek en ballet.

Principe
Het principe van de Pilatesmethode is dat het lichaam heel bewust vanuit de geest wordt getraind. De nadruk ligt op een juiste ademhaling en een goede balans tussen lenigheid en kracht. Zo krijgt iemand een sterk centrum, wat in de Pilatesmethode ‘powerhouse’ wordt genoemd. Dit is hetzelfde als het lichaamscentrum bij tai chi en yoga.

De Pilatesoefeningen zijn er op gericht om de onderrug, buik, bekken en bilspieren te beheersen en daardoor te versterken. Pilates kan met iedere andere vorm van lichaamsbeweging worden gecombineerd.

Pin It on Pinterest