Danslessen Noes Fiolet Studio's

ADV

De lessen sluiten aan bij de belevingswereld van de leeftijdsgroepen van 4 t/m 6 jaar, waarin creativiteit, muzikaliteit en techniek centraal staan. De kinderen worden aangezet tot dansen door middel van verschillende soorten muziek, waarin ze hun eigen creativiteit kunnen uiten en ontdekken. Door verschillende opdrachten zoals: samen dansen, improviseren, dansspellen en isolatie opdrachten naar aanleiding van een thema (bv. sprookjes) ervaren de kinderen veel dansplezier en succes. De bewustwording van het lichaam speelt een steeds grotere rol en de kinderen worden steeds meer uitgedaagd, wat tot uiting zal komen door zich te presenteren.

Heeft u in uw omgeving kennissen met kinderen in deze doelgroep, informeer ze dan over de mogelijkheid van deze les, de eerste les wordt gezien als try-out en is gratis.

Info: Niüra van Deursen / info@noesfiolet.nl  / 010-451 20 20

Breakdance

Breakdance (ook wel bboying genoemd) is een dansvorm uit de hiphop cultuur.

De hiphop cultuur bestaat uit 4 basiselementen: Rap, Dj-ing, Graffiti en Breakdance.
De dans is ontstaan eind jaren 70 in New York, een dansvorm met verschillende invloeden van culturen en disciplines uit de hele wereld.

De les begint met een gezamenlijke warming up. Daarna beginnen we met het aanleren van de basis elementen van de dans. Dit zijn verschillende onderdelen zoals de toprock (staande dans), footwork (grondbewegingen) en verschillende freezes (stilstaande poses op handen, hoofd, enz.)

Deze basis heb je nodig om verder te gaan en zo meer en moeilijkere bewegingen te kunnen leren.
Breakdance is voor iedereen en is dus geschikt voor zowel jongens als meisjes vanaf 6 jaar.
Doorzettingsvermogen en discipline zijn erg belangrijk. Vooral in de beginfase kan het best moeilijk zijn.
Het zal uw kind ook veel helpen als hij/zij goed weet wat links en rechts is, op deze manier kan de lesstof sneller aangeleerd worden.
Alles heeft een bepaalde techniek en manier van uitvoeren, daarom is concentratie en goed luisteren tijdens de les ook erg belangrijk.

Voor wie: Jongens en meisjes vanaf 6 jaar.

Jazzdance

Jazzdance is een vrije manier van dansen, die qua structuur lijkt op klassiek ballet, maar is gebaseerd op populaire muziek. Zo vindt men veel dansbewegingen terug vanuit het klassieke ballet, waarop jazzdans zich dan ook sterk baseert, maar zijn er verder ook verschillende pasjes overgenomen uit de iets modernere dansstijlen.

De bewegingen en de muziek zijn jazzy – veel losser. Ook wordt er gebruik gemaakt van elementen van de klassieke ballettechniek met isolatie technieken van hoofd, schouder, elleboog, pols, hand, vingers, borstkas en bekken (heupen).

Een deel van de geschiedenis van jazzdans is terug te vinden in New York.

Men schat dat dit omstreeks de jaren 60-70 met de opkomst van disco op gang is gekomen, als een afsplitsing van het klassiek ballet op de modernere muziekstromingen. Het is mede hierdoor een van de meest gevraagde en aangeleerde danssoorten, die tevens enorm populair is bij jongeren.

De stijl van jazzdans kenmerkt zich door het mengen van de klassiekere danspasjes en bewegingen met grepen uit tal van andere dansstijlen. Indien jouw voorkeur bij het dansen uitgaat naar zwoele en snelle bewegingen afgewisseld met meer lyrische bewegingen, dan kan je best informeren naar jazzdans, aangezien deze geheel aan die beschrijving voldoet! Het is net als iedere andere dans een leuke manier om jezelf te ontspannen!

In mijn les heerst er een ontspannen sfeer waar iedereen op haar/zijn eigen tempo werkt aan de oefeningen. Wij focussen ons op de jazztechniek: lenigheid, draaien, sprongen enz.

Daarnaast werk ik altijd aan een combinatie die we steeds uitbreiden. De ene keer een rustige/gevoelige choreografie en de andere keer een meer funky, uptempo choreografie. Aan het eind van het jaar werken we aan een choreografie voor de eindvoorstelling.

Lijkt het je leuk om meer over jazzdans te leren, kom dan snel langs voor een proefles!

Voor wie: Groep 6/7/8 en V.O.

Niveau: Beginners

(eventueel) benodigdheden: Kleding waar je fijn in kan bewegen en die niet te los zit, jazz sneakers of sokken (ligt aan de choreografie)

Jazzdance voor volwassenen

Naast de jeugdlessen is er zeker ook plaats voor jazzdance voor volwassenen. Docent van deze groep is Noes Fiolet, die wekelijks een heerlijke les verzorgt in de old school jazz traditie aan een zeer enthousiaste groep vrouwen. Deze vrouwen (en soms een enkele man) zijn van zeer uiteenlopende, ja tot zelfs ver gevorderde leeftijd en dansen vaak al jaren bij Noes. Naast uiteraard hard werken in de les is er zeker ook plaats voor ontspanning en gezelligheid. Nieuwe mensen zijn van harte welkom.

Voor wie: volwassenen van alle leeftijden

Docent: Noes Fiolet

Wanneer: zie rooster

Klassiek Ballet

Klassiek ballet is de moeder aller dansen, de basis van de danstechniek. Het is niet voor niets dat alle voormalige sterren zoals Michael Jackson, Madonna, Britney Spears, Justin Timberlake en anderen, allemaal Klassieke techniek volgden om danstechnisch te komen waar ze nu zijn. Wist je trouwens dat de eerste persoon die eigenlijk het ballet zo’n beetje heeft uitgevonden een man was?

Deze oudste vorm van ballet ontstond in Frankrijk en werd beroemd door Koning Lodewijk XIV (de Zonnekoning), die veel feesten gaf en een liefhebber van dansen was. In 1661 werd de eerste balletacademie opgericht door Koning Lodewijk XIV. Vroeger dansten de hofmannen op feesten om de mensen te vermaken. Klassiek is ook een hele goede lichaamstraining, lenigheid, houding en innerlijke positiviteit worden er zeker door bevorderd.

Klassiek ballet is al lang niet meer zo zoet en rozig als men denkt. Tegenwoordig geeft men Klassiek ballet op allerlei soorten muziek, van Klassiek tot Jazz, ja zelfs op Housemuziek. Kleding is ook niet meer altijd alleen maar een Tutu en maillot, nee kom langs en doe mee, makkelijke kleding, niet te losjes en laat je meevoeren in de wereld van de nieuwe Klassieke Techniek. Deze lesvorm wordt gegeven aan zowel kinderen als volwassenen.

Als jij je graag verder wil verdiepen in de klassieke ballettechniek zijn er ook selectie lessen voor leerlingen vanaf 8 jaar.
Je hebt dan twee klassieke lessen in de week zodat jij je extra kan focussen op het verbeteren van jouw techniek.

Voor wie:
Kinderen vanaf groep 3 tot volwassenen

Modern Dance

Moderne dans is ontstaan in het begin van de twintigste eeuw toen men op zoek ging naar andere bewegingsvormen dan die van het klassiek ballet. Moderne dans is veel vrijer dan klassiek ballet en heeft dan ook niet zo’n strenge bewegingsvocabulaire. Er zijn inmiddels heel veel verschillende moderne technieken die elk zo hun eigen kenmerken hebben.
Je kunt op bijna iedere dansschool een les vinden met de naam “modern”, maar deze les zal op al deze scholen compleet anders zijn dan alle andere moderne lessen die je daarvoor hebt gezien. Juist omdat modern zo een breed begrip is en de stijl zo vrij is, kan elke docent de les geheel naar zijn of haar stijl opbouwen.

In deze les wordt er gewerkt aan je techniek, maar ook zeker aan je danskwaliteiten en inlevingsvermogen/gebruik van emoties. Dit wordt gedaan door middel van gegeven oefeningen in het midden en door de ruimte maar ook door improvisaties en het zelf maken van materiaal. Zo word je gestimuleerd om je eigen bewegingstaal te vinden, wat juist bij modern heel belangrijk is.

Wil jij weten of jij in aanmerking komt voor deze les? Kom dan langs voor een proefles!

Voor wie: Het is een open les voor iedereen met een basis techniek.

Benodigdheden: Kleding die fijn zit, waar je goed in kunt bewegen en waar jij je goed in voelt. De enige voorwaarde is, dat de docent je lichaam goed kan zien. Dit betekent vooral geen te wijde kleding!

NF Fusion wedstrijd teams

Introductie NF Fusion (Hip Hop) demo en wedstrijd teams
Wij zijn in 2003 gestart met 1 demo team NF Fusion Cadet en het jaar daarna uitgebreid naar 2 demo teams.
Onze teams hebben diverse prijzen behaald zoals 3 x de Nederlands Kampioen HAFF, Move Masterz en diverse andere prijzen.

Leeftijdscategorieën:

 • NF Fusion Demo Team 9 t/m 13 jaar
 • NF Fusion Second Generation 14 t/m 19 jaar

Ben jij geïnteresseerd? Vraag een mogelijkheid tot een auditie. Ieder lid moet zich houden aan het vastgestelde reglement, dat o.a. bepaalt dat zij behalve de 2 uren NF FUSION lessen per week ook een 3e Hip Hop les moeten volgen.
Voor verdere informatie kan je onze coaches benaderen via email naar Shanti Hilman: shantihilman@gmail.com

Dreumes- & peuterdans met mama/papa/opa of oma:

We dansen en beleven een fantasievol verhaal, dat is afgestemd op de belevingswereld van deze leeftijd. Er wordt gedanst op diverse muziekstijlen, denk aan musical-, klassieke-, film- en wereldmuziek. Er wordt gebruik gemaakt van attributen om het verhaal levendiger te maken. Soms worden er ook muziekinstrumenten gebruikt.

Kinderen imiteren en daarom wordt van de meedansende ouder/begeleider een enthousiaste houding verwacht. Op deze manier is dreumes-/peuterdans naast lichaamsbesef, ontdekken en stimuleren van het ritmegevoel, het leren omgaan met andere kinderen en de motorische ontwikkeling een leuke activiteit voor samen.

De lessen hebben een vaste opbouw. We beginnen altijd zittend in een kring met een namen klapspel. Daarna wordt het verhaal verteld en worden de attributen bekeken, benoemd en aangeraakt. Dan maken we ons lichaam wakker, benoemen we de lichaamsdelen en gaan we het verhaal dansen en beleven. We eindigen de les met het opruimen van de dansattributen.
Deze lessen sluiten dan op latere leeftijd perfect aan op de ADV lessen in onze school. Tevens zal met dans, muziek en de fantasie van het kind geleerd worden driedimensionaal te denken, wat hen ondersteunt in hun latere schoolcarrière.

Voor wie: Voor kinderen van 2 en 3 jaar.
Wanneer: Zie rooster
Docent: Joram de Wilde

Repertoire – Spitze

Deze les is voor iedereen die zijn klassieke techniek op een geheel nieuw level wil leren toepassen. Heb jij altijd al willen ervaren wat jij met al dat harde werk in de klassieke balletles allemaal kunt doen? Dan is deze les iets voor jou!

In deze les gaat het erom de klassieke techniek om te zetten in ultieme beweging. Er wordt gewerkt aan het kunnen combineren van bewegingspassie en techniek, uitbreiden van het bewegingsvocabulaire, rolinterpretatie en style.

Verder maakt de leerling kennis met de uitgebreide wereld van het bestaande dansrepertoire: van Fokine tot Forsythe. Daarbij hoort natuurlijk ook het werken met een partner en de Spitzentechniek. Gedurende de les wordt de techniek voor het dansen op de tenen door middel van spitzenschoenen overgedragen. Tevens worden er technieken aangeleerd voor het optillen en steunen van een danspartner.

Wil jij weten of jij in aanmerking komt voor deze les? Kom dan langs voor een proefles!

Selectie klassen dans in de Noes Fiolet Studio’s

Noes Fiolet, een man met passie en veel ervaring in binnen- en buitenland. Die naast zijn eigen danscarrière ook met zijn bedrijf een lange voorgeschiedenis heeft. Een man die zijn eerste balletschool heeft opgericht eind jaren 70 onder de naam van het N7 Jazz Center. Noes Fiolet is mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Jazz Dans in Nederland. Klassieke dans heeft bij hem altijd hoog in het vaandel gestaan en dat is tot de dag van vandaag nog steeds het geval. Nu is hij gevestigd in Capelle a/d IJssel onder de naam Noes Fiolet Studio’s en nog steeds hard in de weer met zijn selectieklassen en demo groepen. De ogen zoals altijd gericht op de toekomst zoals nu met klassiek, modern Jazz en Showdans, maar ook de ”The Urban Flow” en dit alles weer ondersteund met de klassieke danstechniek.

Momenteel zijn er bij ons in de studio 5 selectie klassen aan het werk, een demoteam genaamd NF Fusion Demo Team en een Showclass.

Noes Fiolet

Kinderen die graag van dans hun beroep willen maken zijn hier aan het goede adres. Noes is al jaren voorportaal voor alle beroepsdans opleidingen van Nederland. Zo is hij ook als vaste leerkracht en/of gastdocent betrokken geweest bij alle HBO opleidingen. Een aantal jaar geleden is hij in de bloemen gezet door Codarts vanwege de hoge kwaliteit van de leerlingen die hij daar afleverde. De filosofie die hij gebruikt bij de structuur van de selectie groepen maakt dat hij dansers van de 21e eeuw aflevert. Noes werkt op dit moment met 3 elementen om het totaal plaatje compleet te maken.

De klassieke les: Is een les waar gebouwd wordt aan de basis van de klassieke dans techniek zoals plaatsing van het lijf, verlengen, springen en draaien. Ook het opbouwen van spiermassa maar zeker niet onbelangrijk de mentale training, het leren focussen. Het pluspunt daarvan is dat dit ook weer een effect heeft op hun prestatie op hun school.
De moderne les: Een les waar ademhaling centraal staat. Simpel gezegd leer je in de moderne les: adem in en ga omhoog, adem uit en val op de grond, voel dat lijf, volg het lijf en laat het gebeuren.
De Hip Hop les: Een les waar ritme, flow en geaard bewegen de belangrijkste elementen zijn, ook wel de volksdans van nu genoemd.

Maar uiteindelijk is het allerbelangrijkste het team van leerkrachten dat Noes in de loop der jaren om zich heen gebouwd heeft. Een heel enthousiast team leraren en leraressen.

Te weten:

 1. Nadine Cordowinus: Docent Moderne dans en de klassieke danstechniek
 2. Ingeborg van Weissenbruch: Docent Moderne dans en de klassieke danstechniek
 3. Joram De Wilde: Docent Klassieke danstechniek
 4. Meyline Schuurs: Docent/Choreograaf Hip Hop dans

Er zijn momenteel vijf selectiegroepen in de leeftijden variërend van 7 tot 21 jaar.

Ieder jaar scouten wij weer voor nieuwe selectie leerlingen die net dat beetje meer hebben. Ook is het mogelijk om van buitenaf auditie doen. Indien u meer wil weten over de mogelijkheden om onderdeel te worden van deze selectie groepen, bel dan met Noes Fiolet Studio’s: 010-4512020.

Show Class

In de Show Class wordt er gewerkt met high heels en zal er door onze docent Ingeborg van Weissenbruch gewerkt worden aan vaste choreografieën. Heb je interesse en zit je op het voortgezet onderwijs, geef je dan op voor deze nieuwe les bij Niüra van Deursen – info@noesfiolet.nl

De Show Class is een groep geselecteerde dansers die elke vrijdag van 8 tot half 10 repertoire traint.
De Show Class is d.m.v. de gemaakte choreografieën inzetbaar voor verschillende gelegenheden/doeleinden.
Zo treden wij op op festivals en openingen, maar richten wij ons ook op optredens met artiesten waar wij de achtergronddansers voor verzorgen.

Als dit je leuk lijkt en je zou graag willen dansen bij de Show Class, dan wordt er op afspraak een auditie afgenomen die plaatsvindt tijdens de training van de Show Class.

Wat zijn de eisen?

 • Je moet voldoende techniek beheersen
 • Een goede motivatie hebben en openstaan voor van alles
 • Beschikbaarheid is belangrijk; we moeten op je kunnen rekenen met optredens
 • Veelzijdigheid; verschillende stijlen beheersen

Wat zijn de kledingvoorschriften?

 • Hakken
 • Zwarte kleding, waarin jouw lichaam goed zichtbaar is
 • Als we niet op hakken dansen: balletschoenen

Streetdance – HipHop

Streetdance is een verzamelnaam voor hedendaagse stijlen (denk aan “popmuziek” stijl en stapjes richting Hip-Hop). In de les wordt er gewerkt aan muziek herkenning, hierdoor dus ook zelfstandig dansen, coördinatie, samenwerken, uitstraling en natuurlijk plezier maken en krijgen door dans. Zo zijn er aparte techniek oefeningen en het herhalen hiervan en wordt er ook aan een choreografie gewerkt, die de leerlingen vervolgens in een show of een optreden laten zien aan publiek. Zo werken we dus altijd ergens naar toe. Er wordt voortdurend een ander soort muziek gebruikt, om zo ook het muzikale repertoire van de leerlingen te verbreden. In de lessen wordt niet alleen dansles gegeven, maar zullen de leerlingen ook andere aspecten leren die niet alleen voor dans toepasbaar zijn zoals: discipline, een gezonde werkmentaliteit en houding, op tijd komen, je spullen in orde hebben, verantwoordelijkheid dragen (voor je dans), positie in de dans, samenwerken en elkaar leren respecteren.

Streetdance groep 3-4 is een les vooral bedoeld voor kinderen die van bouncen op de beat houden: stoere, grote en energieke bewegingen die vervolgens op de maat van de muziek uitgevoerd moeten worden. Muzikale herkenning, samenwerken en plezier hebben in dans zijn ook belangrijke doelen in deze les.

Voor wie: Groep 3 tot voortgezet onderwijs

wanneer: Zie rooster

Hip Hop / Streetdance voor volwassenen

Streetdance en Hip Hop is niet alleen voor jongeren maar ook voor de volwassen vrouw en man van nu, is dit een heerlijke vorm van bewegen.
In de les wordt er gewerkt aan stoere, grote en energieke bewegingen die vervolgens op de maat van de muziek uitgevoerd moeten worden. Er wordt voortdurend een ander soort muziek gebruikt.
Muzikale herkenning, zelfstandig dansen, coördinatie, samenwerken, uitstraling en natuurlijk plezier samen maken. Val jij in deze volwassen doelgroep kom dan een keer meedoen, heb de flair en kom een gratis proefles nemen! Ook deze les zal door Niura van Deursen gegeven worden .
Bij voldoende animo starten we met de lessen, dus meld je gauw aan!

Dag en tijd:
Dinsdag van 21.00 – 22.00 uur

Pin It on Pinterest