Oud-leerling zoekt zijn heil als danser in Amerika

Daan van de Laar, oud‐leerling van Noes Fiolet, gaat voor 1 jaar als danser in Amerika werken. Daan, een slanke blonde, 18-jarige jongeman uit Capelle aan den IJssel, komt erg bescheiden en bijna verlegen over. Hij heeft het typische lichaam van een danser, hoewel hij zelf vindt dat hij wel wat spiermassa rondom zijn schouders mag hebben. Hij studeert nu nog aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In de afgelopen jaren heeft hij voor zijn studie stages gelopen bij het Scapino ballet en het Nederlands Danstheater. Begin juli hoopt hij zijn HBO­‐studie aan het conservatorium af te ronden en mag hij de titel “Bachelor in dans” gebruiken bij zijn naam. Daarna gaat hij naar de Verenigde Staten om voor een jaar als danser bij de Tulsa balletgroep (www.tulsaballet.org) te gaan werken. De Tulsa balletgroep komt uit de gelijknamige plaats in de staat Oklahoma in de Verenigde Staten. De directeur van deze balletgroep heeft een auditie toer in Europa gehouden. Daan heeft zich hiervoor ingeschreven en is als enige uit Europa gekozen. In totaal zijn er 7 personen wereldwijd geselecteerd, die de Tulsa balletgroep van 28 personen gaan versterken.

Daan wist al van kleins af dat hij danser wilde worden. Op 7-jarige leeftijd heeft zijn moeder Tineke hem ingeschreven bij de dansschool van Noes waar hij begon in de reguliere woensdagmiddagles. Al snel zag Noes dat Daan talent had om een groot danser te worden en nam hij Daan op in zijn selectieklassen. In deze selectieklassen wordt er 4 keer per week getraind, onderverdeeld in 2 x klassieke balletles, 1 x een streetdance les en 1 x moderne les. Hierbinnen zijn er 5 niveaus. Bovendien is er het demo-team NF Fusion, dat meedoet aan landelijke hip-hop danswedstrijden. Vanwege Daans talent heeft Noes hem geadviseerd om zijn studie bij het Koninklijk Conservatorium in Den Haag te vervolgen. Hier wordt er naast de reguliere lessen veel aandacht besteed aan dans. Samen met Phoebe Kong en Melissa Kurniawan, ook oud-leerlingen van Noes, is Daan na auditie aangenomen op het Conservatorium. Bij NF Fusion heeft Daan zich aangesloten toen hij elf jaar oud was. Dit heeft hij tot zijn vijftiende jaar gedaan. Naast de opleiding aan het Conservatorium werd dit echter steeds moeilijker op te brengen. Daan heeft in die periode met NF Fusion 1x het Nederlandse kampioenschap hip-hop dancing gewonnen.

Tot slot het advies van Daan aan jonge dansers: Volg je droom, als je die hebt. Maar je moet er wel keihard voor werken en soms moet je dingen laten die je leuk vindt. Uiteindelijk wordt je droom werkelijkheid, waar je veel plezier van zult beleven.

Pin It on Pinterest