Niüra van Deursen:

  • directrice van Noes Fiolet Studio’s
  • danseres, dansdocente en jonge creatieve ondernemer met zakelijk instinct, maar ook sportvrouw met een passie voor dans en kunst

Geboren op 21 januari 1979 in Suriname en in 1988 naar Nederland gekomen. Ondertussen getrouwd en gezegend met een prachtig gezin. Het vuurtje voor dans en podium is bij Niüra al op jonge leeftijd gaan branden en ze stond dan ook al vroeg op het podium te dansen voor onder ander een kindertelevisieprogramma op de Antillen. Vanaf 1996 heeft zij veel dans- en podiumervaring opgedaan in diverse dansstijlen zoals Latin, Hip Hop, Modern Jazz, Afrikaanse dans en Streetdance. In die tijd heeft zij voor een aantal opkomende artiesten choreografieën gemaakt en gedanst in verschillende shows en als (achtergrond) danseres. Al snel laaide ook haar passie voor theater op en voor het geven van danslessen. Zij heeft deelgenomen aan diverse theatervoorstellingen en musicals en werd door castingbureaus ingezet als speelster en figurante voor films en televisieprogramma’s.

Als tiener raakte zij ook gefascineerd door sport en beoefende ze allerlei vormen van binnen- en buitensport. Daarnaast heeft zij een aantal jaren les gegeven aan vrouwen in Rotterdam in Aerobics, B.B.B. en Aqua-aerobics.

Naast al het sporten, dansen en het showbizz leven heeft zij in 2002 haar studie Cultureel Maatschappelijke Vorming afgerond en werkte in het welzijnswerk met kinderen, jongeren en volwassenen. Tijdens haar studie is haar expertise en ervaring in het organiseren van activiteiten, feesten en evenementen gegroeid en goed ontwikkeld tot op de dag van vandaag. Na een ongelukje op het podium nam zij afscheid van de showbizz en besloot dans-, theater- en sportlessen te gaan geven aan jong en oud, iets dat zij tot op heden nog steeds doet, in het kader van talentontdekking en talentontwikkeling.

Haar carrière als zakenvrouw startte in 2006 met de oprichting van haar eerste onderneming. Vanuit deze onderneming werden dans, sport, theater en overige culturele- en kunstzinnige activiteiten aangeboden aan scholen, kinderopvangcentra, welzijnsorganisaties en gemeenten in het kader van vrijetijdsbesteding.

In 2012 werd door Niüra de christelijke organisatie Time 4 Change opgericht die tot op heden sport-, dans- en theateractiviteiten aanbiedt. In 2015 heeft zij samen met haar man een bedrijf voor auto- en busverhuur gerund tot 2019.

Het vuur voor dans, sport, kunst en cultuur blijft branden en vanaf 1 september 2019 gaat Niüra de uitdaging aan om Noes Fiolet studio’s naar een hoger niveau te brengen als nieuwe kapitein aan het roer, met nieuwe ideeën en inspiratie. Management en organisatie liggen haar goed en daarin ligt ook haar kracht. Niüra wil met dit bedrijf haar horizon verbreden en een bijdrage leveren aan haar persoonlijke, artistieke en zakelijke ontwikkeling. Op zakelijk gebied wil zij kwantiteit en kwaliteit goed gaan combineren. Door samen te werken en krachten te bundelen kan haar missie gerealiseerd worden.

Het fitness en sport gedeelte zal een nieuwe boost gaan krijgen in Noes Fiolet Studio’s. Klantvriendelijkheid, kwaliteit, toegankelijkheid en het ontspannende karakter zullen worden meegenomen om het sport en fitness gedeelte tot verdere bloei te laten komen. Aanstormende danstalenten en amateurs krijgen de kans zich op elk dansniveau te ontwikkelen. Talenten zullen hun plek vinden in demonstratieteams, selectieklassen en showclasses.

Er wordt veel waarde gehecht aan de professionaliteit van onze geschoolde en enthousiaste docenten en fitness trainers. Niüra zal samen met overige samenwerkende partners een succesvolle combinatie zijn.

Wat Niüra ook motiveert zijn de brede mogelijkheden tot uitbreiding van Noes Fiolet Studio’s. Het dans- en sportcentrum wordt dusdanig in een aantal fases verbouwd en gemoderniseerd dat zij zich door haar unieke uitstraling kan onderscheiden van anderen in de regio. Dit biedt haar goede mogelijkheden om iets te betekenen voor de gemeenschap in Capelle aan den IJssel, Rotterdam en omstreken, maar misschien ook (inter)nationaal. Al met al een centrum waar sport, dans en kunst elkaar ontmoeten met een nieuw elan in de 21e eeuw.

Pin It on Pinterest