Capelle – Toen Niüra van Deursen vorig jaar september de Noes Fiolet Studio’s overnam van Noes, wist ze dat haar een uitdagende taak te wachten stond: het behouden van de waarde van de school voor de leden, de danswereld en de gemeente Capelle. Maar er stonden haar ook nieuwe doelen voor ogen.

Het gebouw was al weer zo’n 20 jaar oud en het zwaartepunt lag altijd bij dans op hoog niveau, maar ook amateurs werden niet vergeten en zij zag kansen om dat uit te bouwen. Leuke en spannende samenwerking met nieuwe partners in de dans- en kunstwereld, samen op weg naar een next level. Zij wil een centrum voor sport, dans èn kunst.

Samen met haar man Marco en andere hulp, heeft zij keihard gewerkt aan een facelift voor de school. Er kwam een tussenverdieping voor de fitnessafdeling, die enorm werd uitgebreid en zelfs werd voorzien van geheel nieuwe apparatuur. Er kwamen nieuwe activiteiten op het rooster, zowel voor sport (zoals bijv. Krav Maga voor kinderen en volwassenen) als voor dans (o.a. Latin-Afro Dance Workout, Dance & Gospel Workout). Alles leek de goede kant op te gaan.

En toen kwam corona. Uiteraard werd iedereen hier door getroffen, maar voor Niüra en NFS in deze uitbouwfase kwam de klap wel heel erg hard aan. Toen de school in lockdown moest hebben ze keihard gewerkt om de school verder op te knappen en zijn er online- en zoomlessen gegeven. Toen het mogelijk werd om buitenlessen te gaan geven is er via Sportief Capelle samengewerkt met de basisschool Pieter Bas, die haar schoolpleinen ter beschikking stelde, en is er een rooster opgesteld om buitenlessen te draaien, uiteraard met inachtneming van de RIVM richtlijnen. Ook de fitness apparatuur wordt bij goed weer naar buiten gebracht. Alle stappen die door de gemeente worden toegestaan worden meteen opgepakt. Al ligt zij aan het eind van de dag ook wel vermoeid op de bank, zij blijft positief en gefocust op haar passie: NFS, een centrum voor iedereen, waar sport, dans en kunst samenkomen.

Als compensatie voor de sluiting is de leerlingen en sportleden een voucher aangeboden en het is hartverwarmend om te zien dat veel leerlingen/sportleden deze voucher vervolgens doneren aan de Studio. Waar er normaliter een zomerrooster ingaat op 1 juli is er nu besloten om de maand juli zoveel mogelijk voluit door te draaien. In augustus zullen er verschillende workshops georganiseerd worden voor jong en oud!

Iedereen weet inmiddels dat gezondheid en een goede fysieke conditie essentieel zijn in deze tijden. Kijk op onze social media voor de dagelijkse buitenlessen en op de website voor nadere informatie (www.noesfiolet.nl) en kom vooral eens kijken en meedoen. Er is genoeg aanbod in zowel sport als dans en een eerste proefles is voor iedereen gratis, maar ook mooie abonnement, strippenkaart en losse lessen acties zijn onderweg.

Binnenkort zullen er auditie rondes gaan plaats vinden. NFS is op zoek naar dansers van verschillende leeftijden en niveaus voor de wedstrijd- en demoteams en de showclass. Deze teams zullen gecoacht worden door o.a. de topdocenten. Tot ziens bij de Noes Fiolet Studio’s!

Via: IJssel en Lekstreek

Pin It on Pinterest