Een succes story: van danseres tot event director

Een mooi interview van een oud-leerling van Noes Fiolet over hoe een carrière toch zijn eigen weg bepaalt.
Interviewer is Dirk Latul.

Nicoletta van der Loo had een droom; eens in Amerika werken en wonen.

Welnu, ze heeft haar droom verwezenlijkt. Ze woont sinds 2013 in California, heeft een vriend en werkt als event director bij Disneyland California. In deze functie is ze verantwoordelijk voor de marketing evenementen die in het park worden gehouden.

Nicoletta is een 33-jarige jonge vrouw, die er Zuid-Europees uitziet, wat niet verwonderlijk is met een Griekse moeder. Ze heeft een frisse open blik en haar ogen stralen positieve energie uit.

Na een paar e-mails gespendeerd te hebben, heb ik toch een afspraak met Nicoletta weten te maken; via skype zaterdag 27 augustus om 17:00 uur (het is dan 08:00 uur haar tijd).

Nicoletta is een leerlinge op de dansschool van Noes Fiolet geweest. Zij heeft 2 ½ jaar dagelijks lessen gevolgd en meegedaan met verschillende grote events. Noes heeft goede herinneringen aan haar en vond haar destijds een positief hardwerkende jonge vrouw. Noes is benieuwd hoe het nu met haar gaat en wat ze zoal gedaan heeft, nadat ze als dansleerlinge bij hem is weggegaan.

Om 16.45 uur, die dag, zat ik met Noes achter mijn laptop om een skype verbinding tot stand te brengen. Het ging niet vanzelf, na een aantal pogingen was het precies om 17:00 uur dat we een verbinding tot stand kregen. Het was één en al blijdschap tussen Nicoletta en Noes bij het eerste contact via skype. Oude herinneringen werden over en weer opgehaald. Nicoletta kan niet echt onder woorden brengen hoe haar gevoelens voor Noes waren en de tijd dat ze als leerlinge bij Noes heeft doorgebracht.  Het waren echt fijne jaren, de discipline, het harde werken en het doorzettingsvermogen die Noes haar heeft meegegeven zijn van onschatbare waarde. Wanneer ze het niet meer ziet zitten bij een oefening, is Noes er om het tegendeel te bewijzen en haar erdoor heen helpt.  Veel heeft Noes haar bijgebracht in haar dansperiode, vooral skills als jezelf presenteren tijdens de show, je als teamspeler opstellen door soms als solo en soms als achtergrond danser op te treden, je team goed te laten presteren door als het nodig is op de achtergrond te blijven en je niet negatief op te stellen als je het niet met een besluit eens bent.

Nadat Nicoletta gestopt is bij de dansschool van Noes, heeft ze haar hbo-opleiding TMO Hogeschool voor Modemanagement in Doorn afgemaakt. Een opleiding die studenten opleidt voor een managementfunctie in de internationale modebranche. Na deze opleiding wil ze haar droom najagen. Beheersen van meerdere talen is volgens haar een must om in de VS te kunnen werken. Ze vindt dan ook dat ze de Franse taal eerst moet kunnen beheersen, buiten het Engels dat ze al beheerst. Zo is ze terecht gekomen bij Disneyland Parijs. Daar heeft ze allerlei functies in de hotels van het park bekleed, van front office medewerker tot event coördinator.

Na 3 jaar allerlei functies bekleed te hebben in het park heeft ze op een interne vacature gesolliciteerd: als assistente in de PR-afdeling van het park van zowel de event manager als de celebrity manager. Na een jaar in deze functie is haar een job als event manager aangeboden, die ze ook geaccepteerd heeft. In deze functie heeft ze een trip gemaakt naar Walt Disney World Florida om te kijken hoe dat park evenementen verzorgt. Daar kwam ze in gesprek met de Director of Events van Disney California. De director van California vroeg haar of ze interesse had in een functie in California. Zonder erbij na te denken heeft ze gelijk positief gereageerd.

Na een paar maanden werd ze gebeld door iemand van HR Disney worldwide of ze interesse had om in California te werken als event director (dezelfde functie als ze in Parijs bekleedt, alleen in California wordt het event director genoemd).

Ze heeft zich nu gesetteld in California en wil graag het dansen weer oppakken. Maar door rugproblemen heeft ze het tot nu toe nog niet gedaan. Eerst wil ze een pilates cursus volgen om zodoende van haar rugproblemen af te komen.

Zo is haar droom werkelijkheid geworden. Een carrière die niet zomaar komt aanwaaien, maar is verkregen door doorzettingsvermogen, discipline en hard werken. Weliswaar heeft ze haar carrière niet in de danswereld voortgezet, maar waar ze nu staat heeft ze naar eigen zeggen te danken aan de danswereld, vooral aan haar 2 begeleiders destijds, Rienske Visser en Noes Fiolet. Rienske Visser was haar eerste lerares toen ze als jong meisje balletlessen ging volgen. Nogmaals, zowel Rienske als Noes gaven haar de discipline en het doorzettingsvermogen mee. Het geloof in haar door beide docenten geeft haar de wilskracht om haar dromen na te jagen. Nicoletta is dankbaar dat ze Noes als dansleraar heeft gehad en dat ze nog steeds contact heeft met hem. Vooral als Noes aan het eind van het gesprek zegt dat hij trots op haar is en van haar houdt, wordt ze erg emotioneel. Het is, zoals ze zegt, of ze haar ouders tegen haar hoort praten.

Tot slot zegt ze: “Noes en Rienske ik zal altijd van jullie houden en bedankt voor alles wat jullie voor mij gedaan hebben.”

Ik ben zeer onder de indruk hoe Nicoletta dit allemaal voor elkaar heeft gekregen.

Een succesverhaal dat je alleen van romans kent.

Dirk latul.

Capelle aan de IJssel, 2 september 2016

Pin It on Pinterest