Beste Sporters!

5 november was het zo ver! We gingen met een gezellige groep van Noes Fiolet Studio’s een nieuwe uitdaging aan, bolderen! Dit is een vorm van rotsklimmen zonder touwen tot 4,5 meter hoogte, gelukkig wel met dikke matten op de grond (en die waren nodig ook!).

Bolderen is een nieuwe opkomende sport die ook op de olympische spelen van 2020 te zien zal zijn. Met deze gezellige groep gingen we in de middag (door de stromende regen, gelukkig is het klimmen binnen) richting bolder centrum Neoliet in Rotterdam. Bij aankomst werden wij opgevangen door een instructeur en kregen we meteen uitleg over hoe het klimmen nou eigenlijk moet. Nadat de instructeur het voordeed (toen leek het makkelijk) gingen we zelf aan de slag, dat viel tegen! Het was toch een stuk lastiger en uitdagender dan gedacht. Maar zoals in het filmpje te zien is zijn een hoop routes (met verschillende moeilijkheidsgraden) ons wel gelukt. Ook zijn we er een aantal keer afgevallen, gelukkig geen gewonden! Na meer dan 2 uur klimmen waren onze handen en onderarmen helemaal leeg.

Ondanks dat we een aantal weken op de grip hebben getraind waren we uitgeput. Na een lekker kopje koffie keerden wij weer huiswaarts. Maar het echte zware begon pas de dagen na het bolderen, de spierpijn! We hadden allemaal zeker 3 dagen spierpijn in de handen en onderarmen maar wat was het leuk! Binnenkort zullen we weer een nieuwe uitdaging ondernemen, als je mee wilt hou dan goed de facebook van Noes Fiolet Studio’s in de gaten. Hopelijk tot dan!

Pin It on Pinterest